6-7 år

Bye bye sugar

När jag var liten åt vi knappt godis alls, utan istället var det fruktsallad eller chokladpudding. När tjejerna föddes var jag extremt hård med godis men så ser dom när andra äter och det blir att dom smakar. Frukt har vi alltid vart bra på att äta och tjejerna har i princip alltid ätit en skål med fruktsallad på kvällen efter kvällsmat. Nu har det vart rätt mycket godis ett tag och jag ser ett klart mönster kring blodsockerfall, hunger, utbrott och humöret över lag. Såååå nu har vi en 4 veckors utmaning! Från och med idag är det inget godis som gäller och minskat i socker. Fika om någon fyller år är okej, och en glass på helgen likaså, men godis ska vi klara oss utan.

Jag vet också att humöret på oss alla tre egentligen kommer påverkas tills sockret gått ur kroppen, men så värt det i längden! Så nu kör vi, och jag (inte barnen) är så peppad på att se resultatet sen, både gällande sötsug, humör som svänger och blodsockerfall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *