6-7 år,  Flickorna,  Framsteg/utveckling

Var ska ilskan ta vägen?

Hej finisar! Här rullar vardagen på för fullt och det är ständigt massor att stå i. Denna vecka är det jobb hela veckan ut och i helgen är det återigen dags för balett och handboll. Gymnastiken denna vecka fick vi hoppa på då tjejerna är inne i en ny period med otroligt mycket känslor och framförallt, ilska.

Det är massor som händer i skolan, dom utvecklas varje dag, lektioner, sporter, leka med kompisar osv och därför bubblar det lätt över just nu när vi väl kommit hem. Att man som vuxen ibland har svårt att sätta ord på sina känslor gör att man verkligen förstår hur svårt det måste vara för barnen att försöka sätta ord på sina. Vi pratar alltid om att alla känslor är okej att känna och inget konstigt, men att det är bra att prata om så man kan hantera det tillsammans.

Rutinerna är just nu viktigare än någonsin för att hålla en bra balans när alla är trötta eller hungriga efter en lång dag. Men jag är ändå glad att dom känner att dom kan visa och få ut allt dom känner och behöver få ur sig. Så just nu gäller det att alltid ha något litet ätbart med sig när dom hämtas samt innan och efter träningar, och även att välja sina strider. Och med det menar jag självklart inte att man får allt man vill men ibland är det bättre att det blir en lugn stund om man vet att dom annars går upp i affekt – och det vill vi slippa i största möjliga mån!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *