5-årskontrollen

I onsdags var det dags för 5-årskontrollen på BVC. Jag har alltid längtat till nästa besök varje gång just för att följa deras utveckling. Så var det äntligen dags! Denna gång visste vi ju att det skulle vara sista sprutan också så jag har pratat massor om detta hemma sedan länge tillbaka eftersom framförallt Saga är rädd för allt vad gäller stick, precis som jag. Dom var väl förberedda och såg fram emot besöket dom också.

Jag hämtade dom på dagis i god tid innan besöket och så parkerade vi ganska nära och promenerade in. Vi var lite tidiga så dom hann leka lite innan. Så när det var deras tur var dom dock ganska speedade och precis som alla andra femåringar skulle dom visa upp sig lite extra men pratade på bra och svarade på alla hennes frågor. Vi har haft samma sköterska sedan dom var nyfödda så det är alltid kul att komma dit! Dom fick gå balansgång igen och väga och mätas i vanlig ordning. Vikt och längd var perfekt och dom följer sin kurva alldeles utmärkt!❤️

När det var dags att kolla synen så gick det bra men båda blev skickade till ögon för dom hade lite svårt att se sista raden. Varken hon eller jag är dock oroliga men hon sa att dom har bättre utrustningar och har koll på avstånd etc på ett annat sätt så nu väntar vi på remisserna.

Sen var det sprutdags. Saga brast ut i gråt och sen var paniken ett faktum. Inget hjälpte så tillslut fick vi bara ta sprutorna då det hela bara trappades upp hela tiden. Den blev en traumatisk upplevelse för oss alla fyra men det första Saga sa var ”mamma, det gjorde inte så ont” och jag kände bara att varför behövde det då bli ett sådant kaos😅 Men dom var duktiga efteråt och fick välja klistermärke och en leksak av sköterskan samt fick varsin bok innan vi skulle gå. Nu är vi därmed utskrivna från BVC och mina hjärtan ska alltså börja gå hos skolsköterskan efter sommaren😭 vad hände med mina bebisar?!❤️

Vi pratade massor efter och dagen efter om situationen kring sprutan för det är ju så viktigt att bearbeta sådana jobbiga trauman som faktiskt blir och dom är så duktiga och förklarar precis som dom känner, jag gjorde likaså och dom sa själva att dom inte hade behövt skrika så eftersom det inte var så farligt! Mina kloka små flickor❤️ Nu dröjer det till nästa spruta men vi ska nog börja prata om det redan nu😂

Loading Likes...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *