Enformig kost

Ni är många som frågat flera gånger hur vi gör med maten och om dom alltid äter det som lagas, så jag tänkte att jag skriver här med så fler kan se och kanske få tips🤗 Jag har sedan tjejerna kom alltid vart noga med att dom får i sig allt dom behöver, en varierad kost med mycket husman och alltid hemlagat, med undantag för köpmat ibland som vem som helst. Dom fick smaka mycket mat och frukt direkt så oliver, avokado och lök är inga som helst problem, tvärtom något som älskar! Väldigt vuxna smaker och inte alls barn som gillar det😅

Dom har därför alltid ätit precis allt jag lagat. Vi har också ett krav, man smakar på allt som serveras, och tycker man inte om det så behöver man inte äta det, men smaka gör man! Och det har alltid funkat galant, men så har dom precis som alla andra barn haft vissa faser där inget duger förutom en viss maträtt. Ett tag skulle dom bara äta vegetarisk skinka, ingen macka, bara skinka. Ett tag var det bara köttbullar och sen bara macka med vegansk pastej, och nu är vi inne i en sådan fas igen – köttbullar för Fia och korv för Saga, med makaroner😅

Så just nu lirkas det enorm för att få dom att äta något annat än just det. Lite väl enformigt kan jag tycka! Och det spelar heller ingen roll att jag lagar mat som vanligt😂 Och den äldre generationen som påstår att man ska tvinga i barnen i en sådan fas vet inte alls hur det fungerar😅 Alla går vi igenom faser i livet, och allra mest som barn, så det viktiga är att dom får i sig, och betyder det att dom får välja då så för det absolut ingenting! Tjejerna är alltid delaktiga och hjälper även till med matlistorna som görs vilket är så roligt att dom vill hjälpa med!😍

Loading Likes...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *