Okej att inte vara okej

Man säger ju ofta det, men tänker man på det så till vardags? Jag gör inte det. Jag visar alltid livet på riktigt i mina sociala medier och även om jag har filter på bilder så har jag det aldrig på det jag skriver eller visar upp. Och det här är en sådan sak som är lite delad, just att inte alltid vara okej. Jag delar sällan gärna med mig om mitt eget mående, det får mig på något vis att verka svag och det vill jag inte. Så när någon frågar hur jag mår, oavsett situation och oavsett vem förutom min mamma, så svarar jag alltid att allt är bra.

Det är någon sorts skydd för mig själv, för dels vill jag inte visa om jag mår dåligt, och dels vill jag inte bli en börda för någon annan. Det är så fel och så snedvridet tänkt, men sådan är jag. Jag försöker verkligen tänka annorlunda men jag ska ju vara stark. Är jag stark inför mina barn, så måste jag ju visa mig stark inför resten av världen också, right?

Men jag är trött på det nu. Alla mår dåligt ibland, och vet du vad, det är okej! Ingen har sol och gröna skogar 24/7, livet är inte alltid perfekt och alla går vi igenom olika situationer, stadier och händelser som får oss att må dåligt. Jag försöker alltid tänka positivt men ibland får jag en dipp, en dipp jag behöver få gråta ur mig i för att sedan ta mig upp igen. Och det är okej!

För mig är det oerhört jobbigt just nu pga allt med Saga. Läs gärna föregående inlägg om du vill! Det är som att alla sår som skapats under de två åren som gått med hemska provtagningar, läkarbesök, ovisshet och maktlöshet, återigen rivs upp. Jag som lovade henne att det var slut på detta nu, sist när läkaren sa att allt var bra. Nu är jag mamman som helt plötsligt ljög för mitt barn, mitt allt, hon som jag ska skydda mot allt ont i världen. Saga mår bra under omständigheterna, så just nu är det jag som mår sämst. Egoistiskt va?

Jag kan inte koppla bort tankarna, och det har jag inte kunnat sedan allt detta startades för två år sedan, och jag kan inte sova. Inatt låg jag och grubblade till 00.30 fast jag i vanliga fall somnar vid 21-21.30 i vanliga fall. Saga vaknade inatt och ville mysa, och där låg vi i 2 timmar och bara pratade om roliga saker, flytten, deras kommande födelsedag and so on. Bara jag och Saga. Jag försöker ofta stanna upp och tänka på nuet, för att kunna uppskatta det betydligt mer än när vardagens bestyr bara susar förbi. Och jag ska göra det oftare. Jag vill aldrig missa en enda sekund av vårat liv!

Nu ska jag försöka ta oss ur detta, och oavsett vad som händer, nu, senare eller långt fram i framtiden, så kommer vi ta oss igenom det eftersom vi har varandra! Vi klarar allt!❤️

Loading Likes...

1 reaktion på ”Okej att inte vara okej

  1. Älskar er mest på jorden!! Allt kommer ordna sig, det finns inget annat!! Allt för er och dom underbaraste barnen! ❤️❤️❤️??????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *