Mat & Bak,  Recept

Veganska maränger

En stor favorit här hemma är maränger, och de är ju så gott till det mesta! Glass, fruktsallad, eller bara som de är!? Och bäst är ju att de går att smaksätta precis som man vill, eller varför inte doppa i choklad? ?

Veganska maränger

1,5 dl Aquafaba 
2,5 dl socker
1 tsk citron

Gör så här;
1. Sätt ugnen på 100 grader.
2. Vispa upp aquafaban till ett fast skum. Du ska kunna vända skålen upp och ner som med vanlig maräng. 
3. Tillsätt sedan socker successivt, ca 1 msk i taget tills allt socker är tillsatt och du har en fast maräng.
4. Fyll en spritspåse med valfri tyll och spritsa ut på plåtarna. 
5. Grädda mitt i ugnen i ca 2 timmar och stäng sedan av ugnen men låt marängerna stå kvar tills de svalnat.

Psst, halvera receptet om du inte vill ha en enorm mängd med maränger? Glöm inte följa oss på Vegobaket på instagram också! Hemsida kommer snart!?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *