Världens godaste biskvier!
Vem skulle någonsin tacka nej till en biskvi eller två? Dessa små godingar kommer i alla möjliga former och framförallt smaker, men med den där goda mandelsmaken i grunden. Kombinationerna är många och därför kan ju också alla hitta sin egna favorit! Personligen älskar jag vit choklad och päron, men tackar heller inte nej till en klassisk med choklad?
Jag tycker om att göra mina biskvier ganska små, för är dom små får man ta två, eller fler? och då kan man också ta en av varje smak! Här kommer grundreceptet på världens godaste biskvier! Veganska så klart!
Veganska biskvier
450g mandelmassa
2 msk aqua faba
5 msk majsstärkelse
2 tsk bakpulver
1/4 – 1/2 dl florsocker (kan uteslutas)
Choklad att doppa i
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 150 grader.
2. Riv mandelmassan och blanda i övriga ingredienser. Arbeta tills allt är blandat ordentligt.
3. Forma lika stora bollar och placera på bakplåtar täckta med bakplåtspapper. Grädda sedan mellan 15-25 minuter. Gräddtiden är beroende på hur stora biskvier du väljer att göra, men ca 3cm bollar är lagom att vara inne i 15 minuter tex medan standardstora bör gräddas 25 minuter. Tips: Grädda en biskvi i vald storlek för att se vad som är lagom.
4. Så fort du tagit ut plåten tar du en sked och cirkulerar ovanpå biskvibottnarna för att platta till lite grann, detta för att få dom att stå bättre och inte vicka! Låt svalna.
5. Under tiden som bottnarna svalnar kan du börja med fyllningen. Scrolla ner för att komma till recepten ??
6. Dags att fylla biskvierna! Lättast är att använda sig av en sked. Ta en tesked för små biskvier och en matsked för större. Sen är det bara fylla alla bottnar med önskad mängd smörkräm. Ställ sedan in i frysen i minst 20 minuter.
7. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Tänk på att skålen inte ska nudda vattnet! Ta sedan ut biskvierna från frysen och doppa en efter en och ställ på ett fat. Dekorera som du önskar. Klart! Dags att njuta?
——————————————–
Smörkräm
Choklad:
150g rumstempererat smör
60g ljus eller mörk choklad
3 msk kakao
2 dl florsocker
Gör så här:
1. Börja med att vispa smöret. Du ska vispa länge, detta gör smöret luftigt och får bort mycket av smörsmaken.
2. Under tiden smöret vispas på hög hastighet smälter du chokladen över vattenbad. Ställ sedan åt sidan.
3. Tillsätt florsockret och kakaon i smöret och låt vispa ihop.
4. Häll sedan i chokladen och vispa till du ha en slät smörkräm.
5. Fyll biskvierna och njut!
———-
Vit choklad:
150g rumstempererat smör
60g vit choklad
1 tsk vaniljsocker
2 dl florsocker
Gör så här:
1. Börja med att vispa smöret. Du ska vispa länge, detta gör smöret luftigt och får bort mycket av smörsmaken.
2. Under tiden smöret vispas på hög hastighet smälter du chokladen över vattenbad. Ställ sedan åt sidan.
3. Tillsätt florsockret och vaniljsockret i smöret och låt vispa ihop.
4. Häll sedan i chokladen och vispa till du ha en slät smörkräm.
5. Fyll biskvierna och njut!
———-
Päron och vit choklad:
150g rumstempererat smör
2 1/2 dl florsocker
60g vit choklad
Päronessens
Grön pastafärg
Gör så här:
1. Börja med att vispa smöret. Du ska vispa länge, detta gör smöret luftigt och får bort mycket av smörsmaken.
2. Under tiden smöret vispas på hög hastighet smälter du chokladen över vattenbad. Ställ sedan åt sidan.
3. Tillsätt florsockret i smöret och låt vispa ihop.
4. Tillsätt sedan päronessens tills du är nöjd över smaken. (Jag tycker om ganska stark päronsmak så prova dig fram).
5. Häll sedan i chokladen och vispa till du ha en slät smörkräm. Tillsätt nu pastafärgen för att få smörkrämen lite grön. Psst, du behöver inte mycket alls!
6. Fyll dina biskvier och njut?
11 kommentarer
Alexandra
Åhh biskvier är en stor favorit hos mig, det har följt med sen barnsben då farmor ALLTID bakat dom lagom till jul! Oftast har hon gjort dom med vanlig choklad, men då jag älskar vitchoklad så känns det som att det lätt hade blivit en favorit hos mig 😀
Hannas+krypin
Jag älskar biskvier men har aldrig testat att baka själv. Inbillar mig att det är svårt men det verkar det ju inte vara. Jag gillar de med choklad bäst.
Amanda
Min favorit av biskvier är den med choklad den har jag alltid tyckt om och kommer nog alltid att göra det 🙂
★Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! ★
Får väl medge att jag inte riktigt fallit för detta med biskvier. Inte så att jag tycker illa om det men det är lite för sött för min smak bara :D. Dock tycker jag dina ser jättefina ut, du är verkligen duktig på sånt här med bakverk. Inser att jag nog aldrig frågat men har du gått någon sådan linje på gymnasiet eller är du självlärd?
Sanna
Jag har faktiskt aldrig bakat biskvier, trots att jag gillar att baka och gärna gör det! Men så bra med ett recept och som du säger; “är det små får man ta två” 🙂
charlottelinden.se
Men wow – så fina och så mumsiga! Vit choklad fick ju det att vattnas i munnen.. 😀
Snabela
Men mumma, nu fick jag lust att ställa mig att baka så här på kvällskvisten. Tur att man inte har allting hemma, annars hade jag ätit ihjäl mig på godsaker 😉
Lillan+Kind
Åh så gott det såg ut! Särskilt dom med päron och vit choklad. Men frågan är om jag inte skulle göra stora och ta två iallafall??
Jenny
Åh så gott.
Jag gjorde biskvier en gång och det blev en kladdig katastrof och jag svor att aldrig någonsin prova att göra det igen. Haha… men nu blev jag sugen ändå. Det är ju såååå gott!!!
Men vad är aqua faba?
Kram kram.
Junitjej
Så fina! Det är så gott med biskvier, men det är nästan föööör gott.
Diana+Saelöen
åhh vad goda och fina de såg ut…men vad är aqua faba? jag gillar chokladbiskvier och päron jag med