Mat & Bak,  Recept

Världens godaste biskvier!

Vem skulle någonsin tacka nej till en biskvi eller två? Dessa små godingar kommer i alla möjliga former och framförallt smaker, men med den där goda mandelsmaken i grunden. Kombinationerna är många och därför kan ju också alla hitta sin egna favorit! Personligen älskar jag vit choklad och päron, men tackar heller inte nej till en klassisk med choklad?

Jag tycker om att göra mina biskvier ganska små, för är dom små får man ta två, eller fler? och då kan man också ta en av varje smak! Här kommer grundreceptet på världens godaste biskvier! Veganska så klart!

Veganska biskvier

450g mandelmassa

2 msk aqua faba

5 msk majsstärkelse

2 tsk bakpulver

1/4 – 1/2 dl florsocker (kan uteslutas)

Choklad att doppa i

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 150 grader.

2. Riv mandelmassan och blanda i övriga ingredienser. Arbeta tills allt är blandat ordentligt.

3. Forma lika stora bollar och placera på bakplåtar täckta med bakplåtspapper. Grädda sedan mellan 15-25 minuter. Gräddtiden är beroende på hur stora biskvier du väljer att göra, men ca 3cm bollar är lagom att vara inne i 15 minuter tex medan standardstora bör gräddas 25 minuter. Tips: Grädda en biskvi i vald storlek för att se vad som är lagom.

4. Så fort du tagit ut plåten tar du en sked och cirkulerar ovanpå biskvibottnarna för att platta till lite grann, detta för att få dom att stå bättre och inte vicka! Låt svalna.

5. Under tiden som bottnarna svalnar kan du börja med fyllningen. Scrolla ner för att komma till recepten ??

6. Dags att fylla biskvierna! Lättast är att använda sig av en sked. Ta en tesked för små biskvier och en matsked för större. Sen är det bara fylla alla bottnar med önskad mängd smörkräm. Ställ sedan in i frysen i minst 20 minuter.

7. Hacka och smält chokladen över vattenbad. Tänk på att skålen inte ska nudda vattnet! Ta sedan ut biskvierna från frysen och doppa en efter en och ställ på ett fat. Dekorera som du önskar. Klart! Dags att njuta?

——————————————–

Smörkräm

Choklad:

150g rumstempererat smör

60g ljus eller mörk choklad

3 msk kakao

2 dl florsocker

Gör så här:

1. Börja med att vispa smöret. Du ska vispa länge, detta gör smöret luftigt och får bort mycket av smörsmaken.

2. Under tiden smöret vispas på hög hastighet smälter du chokladen över vattenbad. Ställ sedan åt sidan.

3. Tillsätt florsockret och kakaon i smöret och låt vispa ihop.

4. Häll sedan i chokladen och vispa till du ha en slät smörkräm.

5. Fyll biskvierna och njut!

———-

Vit choklad:

150g rumstempererat smör

60g vit choklad

1 tsk vaniljsocker

2 dl florsocker

Gör så här:

1. Börja med att vispa smöret. Du ska vispa länge, detta gör smöret luftigt och får bort mycket av smörsmaken.

2. Under tiden smöret vispas på hög hastighet smälter du chokladen över vattenbad. Ställ sedan åt sidan.

3. Tillsätt florsockret och vaniljsockret i smöret och låt vispa ihop.

4. Häll sedan i chokladen och vispa till du ha en slät smörkräm.

5. Fyll biskvierna och njut!

———-

Päron och vit choklad:

150g rumstempererat smör

2 1/2 dl florsocker

60g vit choklad

Päronessens

Grön pastafärg

Gör så här:

1. Börja med att vispa smöret. Du ska vispa länge, detta gör smöret luftigt och får bort mycket av smörsmaken.

2. Under tiden smöret vispas på hög hastighet smälter du chokladen över vattenbad. Ställ sedan åt sidan.

3. Tillsätt florsockret i smöret och låt vispa ihop.

4. Tillsätt sedan päronessens tills du är nöjd över smaken. (Jag tycker om ganska stark päronsmak så prova dig fram).

5. Häll sedan i chokladen och vispa till du ha en slät smörkräm. Tillsätt nu pastafärgen för att få smörkrämen lite grön. Psst, du behöver inte mycket alls!

6. Fyll dina biskvier och njut?

11 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *