Livet är bra skört ändå

Ja, man säger ju så, att livet är skört. Och det är det ju. Men hur ofta stannar man upp och faktiskt tänker på det ordentligt? Med- och motgångar hör till livet, och jag har haft min beskärda del av det sistnämnda, men jag blir så ledsen över hur fort saker och ting kan gå.

Min morfar har haft cancer så många gånger i sitt liv, opererats flertalet gånger för det, strålbehandlats osv osv, en enorm påfrestning. I februari opererades han igen och nu har han fått nästa dom, tumör i tjocktarmen. Visserligen en vanligt förekommande sjukdom för män över 60 år, men man blir så illa berörd. Och nu i och med den rådande situationen vad gäller covid-19 kanske operationen skjuts upp, och om inte så är han ju ännu mer utsatt efter en operation han som redan är i riskgruppen.

Jag kan inte hjälpa att tänka, och tankarna flyger iväg all värdens väg och jag kan inte tygla det. Livet är så oerhört skört, och tänk vad mycket onödigt man slösar energi på! Istället för att göra just det, kan vi ju lägga den energin på att få oss själva och andra att må bättre, vara egoistiska nog att tänka på oss själva mer för mår inte vi bra så mår ju andra också dåligt. Livet är så kort som det är ändå och det viktigaste är ju att vi har varandra, så ta tillvara på livet, måna om familjen och var snäll mot andra! Och ta aldrig något eller någon för givet❤️

Loading Likes...

4 reaktioner på ”Livet är bra skört ändå

  1. Det är så sant att livet är skört, jag jobbade på neurokirurgen i 20 år och tog bla hand om de med hjärntumörer eller som råkat ut för en bilolycka med skallskador som följd. Än idag knyter det sig i magen när jag ser en ambulans med blåljusen på, inte så mycket för den som är i ambulansen för jag vet att den får den vård som behövs….men för alla anhöriga, deras oro, deras sorg, deras ånger (över sånt som har sagts, eller kanske inte sagts), ja allt som följer med när en nära anhörig blir sjuk.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *