Blandat

Nästan så det gör ont

Hej finisar. Hoppas ni haft en bra start på veckan. Här har vi vart hemma och vabbat och eftersom det är 48 timmar frisk som gäller så är vi hemma även imorgon. Problemet är att det är två just nu överaktiva barn trots att vi försöker tillgodose deras behov av att aktivera sig, och att vara hemma är så där mindre kul. Det är så mycket att göra hemma men med tjejerna hemma är det en total omöjlighet.

Just nu är dom inne i en fas där det bara ska bråkas jämt och ständigt, det ska sägas emot, argumenteras och skrikas non stop. Och tro mig, dom är duktiga på att både skrika och argumentera emot mig, och det sistnämnda trots att dom inte ens är 4 år ännu. Denna fas tar halvt kål på mig, och det är nästan så huvudet gör ont hela dagarna för alla fajter man ska klara upp, alla tillsägningar, all städning som krävs eftersom det bara röjs hemma, och att försöka hålla isär dom från varandra när dom helt enkelt blir för mycket för varann.

Bara att gå in och leka på rummet är totalt uteslutet för det är inte ens intressant, och på en vecka har dom inte ens vart in och lekt en enda gång! Bokstavligen alltså! Snacka om onödiga leksaker som inte ens leks med just nu. Eftersom dom heller inte sover på dagarna sedan nästan ett år tillbaka (förutom enstaka fall) så blir det inte en enda lugn stund. De få gånger dom faktiskt leker fint tillsammans utan att riva hemmet försöker jag sätta mig ner och göra något som ska göras, tex jobba, diska, svara på mail eller packa, men dessa gånger är oerhört få. Just precis nu är en av de få gångerna och jag sitter därför på balkongen med hunden i knäet och planerar till radhuset.

Eftersom, precis som jag nämnde tidigare, dom inte alls leker inomhus för tillfället så tänker jag planera om lite gällande rummen. Det rum som var tänkt som pysselrum bland annat har jag tänkt ställa in leksaker med småprylar också, alltså som tex maileg, och när dom ska leka så får dom leka med det där inne och sen ska det plockas undan. På deras rum blir det därför mindre grejer och mer utrymme till att göra kullerbyttor etc på lekmattan och förhoppningsvis mindre stök och bråk. Alla små grejer man kan ordna med är ju bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *