Att förenkla livet som ensamstående

Ja det har jag pratat mycket om, just att försöka underlätta livet som ensamstående. Det är mycket man kan göra för att underlätta och därför tänkte jag att jag kort skulle dela med mig av det eftersom många står i samma sits.

Till att börja med så har jag alltid haft bra rutiner. Det är ju liksom a och o för att vardagen ska kunna rulla på. Detta innebär att jag försöker få vardagarna att rulla på likadant varje dag och detta i sin tur innebär att barnen vet vad som händer härnäst.

Jag försöker också göra matlistor varje vecka. Det innebär att jag kan minska kostnaderna för mat och köper då istället bara det som ska has, och inget onödigt som sedan bara blir liggande och får kastas till slut. Detta underlättar också vardagen då man lätt kan förbereda dagen innan, tex när man gör en gryta som ska stå i slow cooker dagen efter.

Vi som har hundar måste ju ut direkt när vi vaknar, och jag har haft många jobbiga morgnar med barnen som inte alls vart medgörliga, och därför har jag börjat med att ta med babyvakten och springa ut med hundarna snabbt innan tjejerna vaknar. Det gör att vi slipper konflikter på morgon av den anledningen. Likaså med att dom får välja kläder dagen innan och packa väskan. Då är det klart och dom behöver bara klä på sig!

Nu när vi flyttar ska jag bygga en smart hyllförvaring i hallen så tjejerna har varsitt fack där dom har både skor, kläder och låda för mässor och vantar. Enkelt och bra! Likaså i deras rum ska dom ha en varsin klädhängare på väggen där dom får hänga fram kläderna dom ska ha morgonen efter. Allt för att underlätta!

Vad gäller städning av barnleksaker har jag en låda jag fyller allt som ligger på golvet med och sen får man gå igenom denna och lägga på rätt plats tillsammans med barnen. Detta gör att det blir rent snabbt och så blir det lättare för de små att lägga tillbaka på rätt plats. Alla dessa små grejer underlättar ju enormt, oavsett om du är själv eller inte! Vad har du för vardagsknep för att underlätta??

Bild lånad från Pinterest! Ungefär så tänker jag fast med fördelning!

Loading Likes...

1 reaktion på ”Att förenkla livet som ensamstående

  1. Det där är, precis som du skriver, utmärkta förslag för alla, ensamstående eller inte. Jag är och har varit extremt dålig på rutiner…gillar dem inte helt enkelt och därför har vi ofta lite stökigt och rörigt hemma. Hade nog trots allt mer rutiner när barnen var små. Små barn behöver rutiner sör att deras vardag ska bli enklare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *