Det kryper sig på

Jag har ärligt talat inte vart jätteorolig för covid-19, men haft enorm respekt för det och därmed också vart försiktig så klart. Nu visade det sig att min mormors ena chef har konstaterats smittad med just covid-19 och den andra chefen har gått hem och känt sig krasslig, vilket man kan undra vad det betyder..

Det börjar alltså krypa sig allt närmare inpå och tydligen är det nu 4 ålderdomshem i Västerås med konstaterad smitta, varav ena ligger nära där vi bor. Jag börjar nu bli orolig för hur detta ska fortgå och vad som händer här näst. Hur blir det med jobb? Dagis? Man kan ju inte vara hemma i förebyggande, men tänk om man blir smittad på jobbet då? Det här är helt galet och känns fortfarande som en oerhört dålig film! Just nu finns det 29 konstaterade barn smittade i Sverige, där dessa är mellan 0 och 9 år. Man tror sig veta att barn inte drabbas lika hårt, men man trodde heller inte att folk under 50 skulle drabbas och det vet vi ju nu är fel.

Nu är detta det enda det pratas om överallt men det måste det ju också göras, för det här har man ju inte vart med om..

Loading Likes...

7 reaktioner på ”Det kryper sig på

  1. Jag är också orolig, jag bor utanför västerås och jag håller mig mest för mig själv. Jag är rädd/orolig så jag förstår dig. Men samtidigt börjar jag tröttna på detta prat. Vill ha en vändning jag med 🙂

  2. Förstår att vissa blir oroliga när de kommer närmre. Jag är fortfarande inte orolig för min egen del och i detta läget tacksam över att bara ha mig själv att se efter samt jobba som PA, jobbet finns alltid kvar liksom.Men hoppas verkigen vi kan få en vändning snart.

  3. Det är hemskt hur fort och stort det hela har spridit sig, ska inte alls jämföras med vanlig i fluensa. Jag har precis blivit frisk och hoppas väl någonstans att det var corona som jag hade och att det inte bli “värre” än så här🙏

  4. Jag känner stor oro, som lärare är jag nära människor hela tiden. Tänker på att vi är helt utan skydd. Finns ingen handsprit alls och vi går liksom oskyddade hela tiden. Sedan tänker jag på alla elever och kollegor som är i riskgrupp, tänker på prematura barn som kanske är i riskzon utan att man idag vet om det? Barn som haft outvecklade lungor när de föddes, eller barn med astma och allergier. Människor med diabetes, eller små hjärtfel som kanske aldrig upptäckt. Nej ny det här skrämmer mig :(.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *