Jag är så ledsen

Godmorgon finisar! Jag somnade tidigt igår och vaknade till någon gång inatt och blev helt ställd när jag kom på att tjejerna inte var hemma😅 Jag lyckades somna om snart igen men har drömt om dom hela natten❤️ Idag vaknade jag överdrivet utvilad 06.45, solen lyser och jag älskar att himlen är klarblå. Idag skulle det dock bli dåligt väder, så det här håller bara i sig till 8 enligt SMHI😒

Hur som, jag hade hoppats på att slippa skriva om det här, men det verkar oundvikligt så det är väl dags. Det gäller ju så klart covid-19. Vilket jäkla tjat tänker väl ni, och ärligt så håller jag med. Oavsett var man vänder sig så är det det det pratas om. Klart vi måste uppdateras för nu är det ju verkligen på allvar, men någonstans har jag oerhört svårt att förstå att detta är på riktigt, istället känns det som en dålig film! Jag äter inte djur och har inte gjort på 17 år, jag är även mjölkproteinallergiker och äter därför inte mejeriprodukter heller, och ägg har inte vart min grej. Men jag kan bara hoppas att detta gör att fler slutar äta mat från djuren, faktiskt!

Anledningen till att jag inte riktigt kan ta in det är nog för att det inte drabbat någon av oss i familjen, vi är fortfarande tvungna att gå till jobbet, skolan och dagis, så här pågår vardagen som vanligt nästan. Vi undviker ju folksamlingar och när det ska handlas handlar jag utan tjejerna, men vi är fortfarande ute, i lekparken, ute med hundarna, i skogen etc, men undviker andra så gott det går så klart. Jag känner ingen som är i riskgruppen riktigt förutom att mamma har högt blodtryck, men hon är inte i riskgruppen eftersom hon äter medicin mot det och därför har normalt tryck idag.

Jag tycker det är oerhört trist att tänka på vårens och sommarens roligheter eftersom det med all sannolikhet kommer vara tvunget att ställas in. Vår vårtur till Stockholm med alla tjejer som vi gör varje år, kryssning med hela familjen, resan vi bokat till Polen, Astrid Lindgrens värld, brorsans hockeyträning i Kungsbacka i sommar, Ullared, eller bara att åka till stranden! När ska detta vara över?

När tjejerna föddes var jag oerhört noggrann med att folk skulle tvätta händerna och sprita när dom skulle hålla tjejerna, dom var ändå prematurer, men av vissa specifika människor i vår närhet så hånades detta och det blev varje gång en grej för att dessa människor inte förstod allvaret. Att hosta och nyss i armvecket har alltid vart en självklarhet men inte för dessa, så när dom var över och gjorde det, så fick dom tvätta händerna igen och sprita. Jag var livrädd att dom skulle få RS tex, och trots att vi nu har Covid-19 så ser jag FORTFARANDE idioter till människor som hostar och nyser i händerna, eller rakt ut! Har dom inte alls kunnat följa de råden som getts?! Vi måste ju vara noggranna allihop och tillsammans ta vårt ansvar för att hålla både oss och andra friska! Vakna nu!!

Det får bli en bild på Fia och bebis för att lätta på stämningen, för vi behöver bli mer glada, och tänka mer positivt i dessa tider!❤️

Loading Likes...

11 reaktioner på ”Jag är så ledsen

 1. Är också rädd för allt det där som nyheterna säger eller va folk säger. Men framförallt är jag rädda när varorna tar slut i icabutikerna. Va tror folk liksom? Folk är rädd så fort man hostar eller nyser. Jag satt mat i halsen i torsdags på jobbet, på gränsen att jag fick gå hem efter som jag hostade till. Tråkigt att saker ställs in. Önskar bara detta va över nu så man inte är så rädd hela tiden.

 2. Ja, det är så trist med människor som inte redan innan corona begriper hur man håller hygienen. Jag har haft handsprit på kontorsskrivbordet sen start och har spritat före och efter klientbesök. Jag föredrar att ha en engångsnäsduk när jag hostar eller nyser även om man inte alltid har en sådan till hands, då får det bli i armvecket…. vi måste lära oss att använda sunt förnuft. Min man är en högriskgrupp men både jag och sonen går till våra jobb, vi får ju vara extra försiktiga men livet måste fortsätta.
  fin bild på Fia och Bebis, sånt behövs som piggar upp lite

 3. Skulle kunna vart jag som skrivit inlägget.. Speciellt om den biten att tvätta och sprinta händerna då mina pojkar var små. Det vart en sån jädrans grej och nästan hånad. Så jädrans viktigt oavs vilken situation vi befinner oss i. Vuxna människor – tvätta händerna och hosta i armvecket ☝️ hur jä*la svårt🤷‍♀️

 4. Jag kör på nästan som innan jag med. Tänker mkt på det och tycker det är hemskt att det gått så långt men hoppas jag inte behöver ändra så mkt på mitt liv pga det. Skulle pluggat distans ändå och är mkt hemma vilket som så på det viset märker jag inte av det direkt.

 5. Vad roligt att ni har tillgång till dagis. Vi kan inte låta våra gå på dagis. Nu i pollen och dotterns nästa rinner lite. Men nix då är de hem som gäller. Suck! Men dom tar de säkra före de osäkra vilket jag är glad för.
  Ang sommaren så tar jag de som de kommer.

 6. Håller helt med dig! Det är väl en självklarhet att följa råden, att nysa i armväck och tvätta händerna ordentligt. Vi måste ju göra det här tillsammans! Och jag hoppas att vi snart får se en vändning, känns så otroligt sorgligt att människor som ska gifta sig eller gå på begravning inte ska få göra det… kram!

 7. Det har blivit tre läger då vi kommer till detta med corona. Antigen hysterisk rädsla, då dom tror att mänskligheten kommer dö ut. Nästa grupp som relaxar lite i det, men följer råden. Tvättar händerna, håller avstånd väljer bort vissa aktiveteter osv. Det sista lägret kan vara en blandning av dom två. De gnäller för deras nerdragningar. Läste kommentarer på en grupp jag är med i . De skriver hur mycket de längtar till Turkiet i sommar, men är oroliga att det har blivit lite dyrare, eller de som tycker att var och en ska få göra som dom vill. Vi blev av med 6500 kr precis,men varför deppa ihp? Läget är ju speciellt just nu.

 8. Hoppas att detta är över snart så man kan börja leva normalt igen, känns som livet är på paus just nu. Jag kommer äta mindre kött och mejeriprodukter efter detta virus och göra det jag kan för att detta inte ska hända igen.

 9. Skönt att vakna utvilad iallafall. Vi fick snö igår 😮 Men stor sol och blå himmel idag, hoppas det försvinner.
  Ja hua för detta, jag orkar inte ens titta på nyheterna längre för det är för mycket helt enkelt. Visst måste man hålla sig uppdaterad men det måste ju finnas någon hejd. Jag hoppas att alla tar sitt ansvar så vi kan komma ur det här snabbast möjligast.

 10. Men sådan söt hund ni har och en söt tjej:) Det är verkligen tråkigt att allt ska behöva ställas in på grund av den här hemska coraanan men samtidigt så kan jag förstå då att mäsnkor inte vill att det ska spridas mer en vad det redan har gjort <3 Men så tråkigt med era planer hoppas ni kan göra det ni tänkt en då <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *