Att sova med tyngdtäcke

Det är så många som hört av sig och frågat angående tyngdtäcken i samband med att jag köpte ett till Saga, så jag tänkte uppdatera lite kort om hur det gått! Jag kan ju inte svara på hur det är att sova med tyngdtäcke enligt sin egen vikt eftersom det Saga har är efter hennes. Men ni vet ju hur jobbigt hon haft med sömnen och har vaknat med nattskräck eller haft oroliga nätter varje natt i flera månader, där det till och från vart något lugnare.

Nu på fredag är det exakt två veckor sedan jag köpte tyngdtäcket, ett tre kilos, och hon sover! Redan första natten var magisk och jag fattade ingenting! Hon vaknade sedan själv och sa “MAMMA! Jag sov hela natten!!!”😭 Alltså den glädjen!❤️ Under dessa två veckor har hon enbart haft två jobbiga nätter, men då extremt milt jämfört med alla tidigare nätter!

Att köpa tyngdtäcke var alltså det absolut bästa jag kunde göra, och som ni vet får vi snart ett från arbetsterapeuten som väger 4 kg. Man fick välja mellan kedjor och pärlor och just kedjor använder man oftast till människor med diagnoser, och i Sagas fall känns det ganska extremt just med tanke på att det är riktiga kedjor i, och i det jag köpte är det pärlor och det känns inte alls att det är något i, så det blev med pärlor i det nya också.

Många av de frågor jag fått gällande detta har rört hur jag gått till väga, och det är via BVC på vårdcentralen. Jag sa själv att jag tror hon behöver det och eftersom hon redan visste om att Saga haft jobbiga nätter ett tag nu så fick jag nummer direkt. Väl hos arbetsterapeuten så sa han först att man ska kolla igenom allt, det vill säga rutiner etc innan man går vidare med täcke, men när han läst journalen där det står att jag gjort precis allt, så gick vi direkt på täcke. Jag berättade ju även att vi provat ett tag och att det hjälpte som dag och natt!

Det man kollar innan man får ett täcke är ju bland annat rutiner man har, kan något ändras? Jag har försökt det länge och trixat etc men vi har bra rutiner och det funkar inte att ändra för det har inte gett effekt, utan snarare förvärrat situationen eftersom hon somnat senare då och vart tröttare på dagis etc. Därför blev ju även maten påverkad eftersom hon inte var hungrig på samma sött när hon var så trött efter alla jobbiga nätter. Så, har ni problem med orolig sömn, nattskräck, mardrömmar, stress etc, skaffa ett tyngdtäcke!!

Loading Likes...

4 reaktioner på ”Att sova med tyngdtäcke

  1. Så härligt att täcket funkar för er. Jag upplever också stor skillnad på sömnen med ett sånt men tanken var att det skulle funka på vår 4 åring som vi egentligen köpte det till. Funkade första natten och jag trodde knappt att det var sant.. Vilket sen visade sig att det också var så😅

  2. Men gud så skönt 🙂 vi har tyngdtäcke på en brukare på mitt gamla jobb funkade väl si så där 🙂 skönt barnen får sova så hemskt när de vaknar med marddrömmar osv

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *