Att bara ha ett barn

Jag som har tvillingar innebär ju att alla faser alltid sker samtidigt, jag har ingen att byta av med efter en jobbig dag etc, och därför blir ju jag självklart den som alltid får ta alla bitar. Oavsett om det är bra, dåliga, jobbiga eller tröttsamma bitar, det är ju bara jag. Därför tycker jag det är så oerhört viktigt att ge barnen den egentid dom både behöver och förtjänar. När man bara har ena med sig behöver sällan säga till, och behöver jag det så lyssnar dom direkt, ingen dom behöver tävla med etc och det blir ett annat lugn.

Jag försöker därför göra småsaker emellanåt med bara en av dom åt gången, så som att gå till affären, gå ut med hunden, till lekparken etc och då är andra med deras mormor tex. Men ibland får dom också en del dag för sig själva, som igår då Fia sov hos mina föräldrar och jag och Saga hade mamma-Saga-mys. Det har vart en såå härlig dag både igår och idag! All uppmärksamhet till Saga, bara leka och busa och ha mysigt.

Det är ju så bra att dom får sakna varandra och som idag när dom träffades igen var dom överlyckliga! Det är så fint att se❤️ Nu är vi hemma igen och tjejerna sover. Nu ska jag försöka ställa om för en ny vecka och ska strax sova så jag faktiskt orkar med det? Sov gott fina ni!

Loading Likes...

3 reaktioner på ”Att bara ha ett barn

  1. Jaa, vi försöker tänka så vi med. Tex om jag ska åka till affären får ju tjejerna turas om att åka med mig dit. Eller med deras pappa på ärenden, osv. 🙂 Just den där egna lilla tiden med oss föräldrar – på olika sätt. Ibland är två i badet och den tredje myser med oss i soffan. Ja, alla de där små stunderna – är guld.. 😀

  2. ja detta tror jag också kan vara bra för barnen i mellan åt. Även sätt många som gör så bara med syskon utan att dom är tvillingar bara för att dom just ska få mer tid för uppmärksamhet på bara dom, en tid där dom slipper delad uppmärksamhet med sitt syskon. Och som du säger är det nog väldigt bra för dom att få sakna varandra lite mer. Kan verkligen tänka mig hur gulligt det ser ut sen när dom saknat varandra och den ena kommer hem ❤

  3. Ja att bara kunna vara med ett barn är viktigt ibland, inte alltid möjligt men går det så är det fint att få egen tid med ett barn och låta dem saknar varandra dessutom. Vi kan ju dela på dem här hemma men är sällan vi gör förutom när vo skall på simskolan, men även det kommer vi nog göra med båda framöver och de älskar att bra ihop som tur är

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *