Egentid när den är som bäst!

Denna gång ska vi inte snacka egentid som i det första man tänker på, utan egentid med barnen. Att vara tvilling innebär att man alltid har sin syster man sitter ihop med, någon man alltid kan leka med, sover med, busar med etc, men det innebär ju också att man hela tiden är varandra. Från det att vi går upp på morgonen till det att vi ska gå upp nästa morgon så är ju tjejerna tillsammans. Detta innebär ju också att precis som vilka syskon som helst så bråkas det och tjafsas emellanåt också. Förutom detta så innebär det även att dom hela tiden kan trigga igång varandra, gör den ena hyss så hakar andra på, är det bus så ska det busas till den ena ramlar och slår sig eller tills jag blir galen på att alla grejer kastas fram eller något går sönder. Just nu finns inget lugnt mellanting.

Igår hade vi inte mycket inbokat vilket innebar att vi kunde lägga upp dagen som vi ville. Jag tog därför med mig Saga till affären för att köpa en spegel vi ska ha över skänken och det är som natt och dag att gå med bara ett barn! Hon gick så fint och lyssnade på vad jag sa och jag slapp tjata och bli arg! Bara denna korta stund var så galet mysig och gav så mycket energi! I vanliga fall är det totalkaos att handla med båda så nu tänkte jag att jag ska ta med dom en och en emellanåt för att dom ska få lite egentid med mig och för att jag ska slippa allt härjande och att pulsen stiger till 1000, och för att dom ska känna att vi dels kan vara isär ett tag utan att det är någon fara, dels att tjejerna får sakna varann lite och dels för att dom ska slippa att jag tjatar för att dom inte lyssnar.

På eftermiddagen var det Fias tur. Vi åkte och kollade så nya bilstolarna satt ordentligt vilket dom gjorde, och vi fick beröm över hur bra vi satt fast dom och att det knappt gick att rucka på dom! Igår råkade Fia spola ner sitt armband i toaletten så jag lovade att vi skulle köpa ett nytt, så efter att vi kollat bilstolarna åkte vi och fixade nya armband. Vi hade också så oerhört mysigt bara på denna stund och det gav så mycket!

Detta kommer garanterat göras flera gånger, för alla tres skull❤️

Loading Likes...

7 reaktioner på ”Egentid när den är som bäst!

  1. Känner så väl igen detta med syskonbråk, har två flickor som det inte är riktigt ett år mellan, alltså pseudotvillingar. Det går ofta uppe på varandra vilket i sin tur innebär en del bråk och tjafs.
    Det har blivit bättre sedan de började skolan och inte är tillsammans hela tiden som de var på förskolan. Men ibland är det så skönt att sära på dem och hitta på något med bara den ena. Egentid med varje barn är så viktigt att hinna med ibland. ?

  2. Det är så fint att du gör tid för barnen och ensamtid med dig. Vet hur svårt det kan vara att få ihop, men med handen på hjärtat så behövs det ju. Älskar när jag och My kan sticka iväg på handlingar eller någon fika – hon blommar upp så mycket då ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *