Att behålla rutinerna

Trots att det är jullov för flickorna så försöker jag verkligen hålla på rutinerna vi har, detta för både deras skull och även min, och för att underlätta när vardagen drar igång igen. Just rutinerna har jag alltid vart noga med och kommer även fortsätta så.

Tjejerna sover inte middag längre och har inte gjort på ett tag, och det får dom inte heller göra om dom inte är sjuka! Grejen är att om dom somnar till på dagen eller eftermiddagen, oavsett hur länge, så somnar dom inte förrän jättesent på kvällen (ofta vid 23) och när man då ska upp tidigt på morgonen så blir det så knasigt. Det resulterar ju i trötta barn som sedan behöver sova en stund och då har man hamnat i en jobbig spiral. Pigga och utvilade barn är glada barn!

Maten är precis lika viktig där. Även för mig, för äter jag inte regelbundna tider så droppar blodsockret direkt, och i tjejernas fall blir dom griniga. På kvällen är det så viktigt att dom får i sig lite gröt innan läggdags, för då sover dom bättre än om dom inte ätit det.

Har ni rutiner till era små? Nu är det bara en vecka kvar tills det är dags för dagis igen och även om de första dagarna kommer vara lite jobbigare i och med extremt trötta barn (det är ju annat tempo på dagis) så är jag glad att vi inte släppt rutinerna bara för ledigheten❤️

Loading Likes...

5 reaktioner på ”Att behålla rutinerna

  1. Här är det lite tvärtom tror jag. De har inte lagt sig förrän sent (21-21.30) men barn är ju barn så de har ju vaknat hyfsat tidigt ändå. Min yngsta, som blir 4 på söndag, sover inte heller middag hemma längre – men på förskolan har hon under hösten behövt en timme (vilket ju märkts på kvällen hemma, men hon har behövt det där för att orka).. Så den tiden ska vi minska nu på förskolan till 30 minuter och se om det fungerar. 🙂

    Rutiner har vi inte släppt på helt, men… vi är mer flexibla.

    1. Ojdå! Det skulle bli på tok för sent för mina att somna då, eftersom vi går upp så tidigt. Dom somnar inte senare än 20 på vardagarna, och hade dom det hade det blivit ett ruck i sömnen!

  2. Det där med att barnen inte kan sova om de får sova en stund på dagen kommer jag ihåg från mina barn. Hade världens problem att få dagispersonalen att förstå att barnen inte kunde få dagsömn på förskolan. Efter några tillsägningar om att de inte kan sova hemma på kvällen så trillade poletten ner.

    1. Vad skönt att dom förstod till slut iallafall! Vi har världens bästa dagis och personal så dom kämpar verkligen tillsammans med en, och är fantastiska som bara lyssnar på vad man som förälder säger!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *