Boktips; barn

Inlägget innehåller annonslänkar

Jag har alltid läst mycket för tjejerna och började redan när dom var fyra månader. Detta har lett till att dom fått ett så bra ordförråd och dom uppskattar läsandet enormt! Antalet böcker hemma ska vi inte tala om?

Vi får ofta frågor om vad tjejerna tycke dom för böcker, och jag tänkte därför dela med mig av några stycken som tjejerna älskar, men också som jag beställt nyligen! Jag beställer ofta från Adlibris då jag tycker deras utbud är så stort och bra!

Favoriten just nu, eller som vart en favorit i ca två månader nu (ja vi har läst den varje kväll?) är denna:

Denna handlar om Elsa och Anna som går på spökjakt med Olof. Tjejerna älskar att den är så spännande och kan bokstavligen hela boken utantill. Numer är det dom som läser den för mig?

Även dessa är stora favoriter just nu:

Den sista boken, Kaninen som så gärna ville somna, hade jag hört väldigt mycket om innan jag köpte den, och tänkte att vi måste prova! Allas barn har somnat så snabbt och jag tänkte att det kan ju inte vara på riktigt, men det var det! Den är så söt och bilderna är så fina, och får barnen väldigt lugna snabbt. Ett toppentips!

Även dessa har jag hört mycket bra om då de ska vara bra på att förklara för barnen. De är på väg från Adlibris så jag hoppas dom kommer idag!

Flickorna är så duktiga på att lära sig och kan flera ord och nu även några meningar på engelska. Detta vill jag så klart uppmuntra ännu mer och har därför också beställt dessa på engelska:

Loading Likes...

12 reaktioner på ”Boktips; barn

  1. Jag är precis likadan! Vi har helt galet mycket böcker och vi löser varje kväll och oftast någon gång under dagen med! Det ger ju barnen så mycket!!

  2. Vem älskar inte frost 😉 Och jag älskar också att läsa om jag bodde större skulle jag säkert ha mycket fler böcker än vad jag har. Men älskar böcker 🙂 Lyssnar både på engelska ljudböcker som svenska.

  3. Jag började också läsa för Loui tidigt han var nog 2-3 månader när jag läste första gången. Som du skriver så märks det att dom får ett bättre ordförråd. Vilka bra tips som du delar med dig utav

  4. Jag har också läst otroligt mycket för Lilla My sedan hon var väldigt liten och nu är det en del av vår nattningsrutin. Hitta Doris har jag läst så många gånger att jag kan den utantill och det är nästan detsamma med Kaninen som så gärna ville somna. Vill verkligen slå ett slag för Jan Lööfs sagoböcker också. De är fantastiska!

    1. Så bra med boktips för barn och att faktiskt läsa mycket för sina barn – så mycket det gör för språket! Kan tänka mig att barnen på förskolan jag jobbar på skulle älska den om Elsa & Anna 🙂

  5. Åh dessa böcker gillar mina barn med ! Och filmerna ;)! Min dotter är så förälskad i frost ! Hon verkligen älskar de !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *