Abortfrågan

Kan ju inte vara många som missat den uppmärksammade abortlagen i Alabama, och det har ju blivit ett ämne på mångas läppar. Inte konstigt alls! Jag tycker det är helt sjukt helt ärligt, att man som kvinna 2019 inte ska få bestämma över sin egen kropp!

Jag tycker abort är bra att ha, förstå mig rätt, men jag är för abort så länge det är av rätt anledning. Jag kan ta mig själv som exempel. Jag har tydligen väldigt lätt att bli gravid, och som ni vet så kom tjejerna till genom skydd x2. Jag ser det som att det var menat och jag visste direkt att jag ville behålla, men om jag inte hade velat det, och inte fått göra abort, hur bra hade det blivit då? Jag menar, man kan bli gravid trots skydd (som jag då) och man kanske inte alls är redo, eller inte alls vill ha barn, och vad får barnet för uppväxt då?

Jag är emot abort som preventivmedel, och då menar jag de som inte skyddar sig alls och sen bara gör abort för det är “enkelt”, men som kvinna ska vi bestämma över våra egna kroppar.

Att inte ens någon som blivit utsatt för våldtäkt ska få avsluta en graviditet är helt sjukt! Enda anledningen i Alabama att man får göra abort är om det är en risk för mammans liv, men barnets då? Tänk vilka människor som finns där ute, som inte får göra abort, tvingas få barn och kanske tar saken i egna händer?! Eller kanske till och med gör det direkt under graviditeten.

Jag ser så mycket faror med denna lag så det är galet, och jag tycker det är sjukt att vi nu sitter här, 2019! Ska vi inte gå framåt i utvecklingen?! Abort till viss vecka är en sak, men att förbjuda är en helt annan sak!

Loading Likes...

10 reaktioner på ”Abortfrågan

 1. Jag tycker inte att abort ska vara ett preventivmedel. Har man gjort tio aborter för att man inte “bryr sig” så är det fel tycker jag. Men jag tycker det är bra att det finns eftersom det ibland blir väldigt fel. Förstå mig rätt. Vill man inte ha barn så ska man inte tvingas till det och som sagt är det bra att det finns alternativ.

 2. Det kanske är att ta bort ett liv men i frågan är hur i situationen är . Tänk dej om du blivit våldtagen etc skulle man vilja behålla barnet då o bli påmind om o om igen . Skulle du bli gravid med ett ex även om man var skyddad och exet är våldsam då hade jag valt ta bort barnet ex för barnet bäst i tidig fas . Det handlar om situationer oftast . En del kan inte ta hand om barn pgrav sin ekonomin el situation det hamnas i . Det är inte rätt att personen inte får bestämma heller . För då blir det ju genast fel i hur man än vänder Där .så jag tycker alla har rätt till o göra som de vill .de e din kropp o ingen annans o ditt liv sen kan man tycka o tänka om det hur man vill . Så här tycker jag . Jag har aldrig varit gravid el blivit . Men skulle jag bli det nu så skulle det inte va rätt tidpunkt . Mitt barn ska ha båda föräldrar på sin sida o bra ekonomisk sätt ? all kärlek ska jag vara ensamstående så måste jag ha fast jobb först .

 3. Jag är emot abort för egen del. Dock så lägger jag inga värderingar i hur andra väljer att göra. Men för min egen del skulle jag aldrig kunna göra abort. Det är att ta bort ett liv, hur man än vänder på det.

 4. Den frågan har alltid väckt upp känslor och gör det fortfarande. Säkert för att många tvistar om när ett liv börjar osv. Jag håller med dig om att abort inte ska vara något preventivmedel. Men alla får ha sin egna uppfattning och göra sina val utan att någon ska döma den andra tycker jag.

 5. Jag tycker att man måste få fatta sina egna beslut och inte känna sig värdelös om man vill göra det, samt att ingen ska tvinga en till att behålla om man inte vill, för det är ens egen kropp

 6. Jag har faktiskt missat detta med abortfrågan i Alabama.. Konstigt! Men jag är nog faktiskt också för abort.. Även om jag tycker man ska tänka sig för en gång extra innan man har oskyddat sex så kan allt hända oavsett om man har skydd eller inte. Då ska man få en möjlighet att bestämma, så länge det inte gått för lång tid tycker jag! Jag kände en som fick “godkänt” att göra abort i v. 20.. Anledningen för att hon hade träffat en ny kille som hon blev kär i väldigt fort och som inte ville påbörja ett förhållande med ett barn … så hon tog alltså beslutet att göra abort… Någonting jag tycker är såååå sjukt… Hon är gift med den där killen och vart i säkert 10 år eller något och har fyra ungar.. men ändå.

  1. Håller helt med dig – tycker detta är sjukt! Att man ska kunna bli brutalt våldtagen och inte få välja att göra en abort usch!
   Bra skrivet inlägg!

 7. Jag tycker att det är en självklarhet att få göra abort. Det finns många orsaker till varför man gör en abort. Som tex om man blir gravid efter en våldtäkt så skulle jag inte vilja ha kvar barnet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *