Att skaffa barn själv

Något de flesta äldre säger när dom hör att man har tvillingar är ”ja, då är du färdig nu då!”, och jag blir alltid lite paff över kommentaren! Ja vissa kanske känner sig färdiga efter två barn, men långt ifrån alla känner ju så. Jag är en av de senare nämnda, som inte känner mig färdig.

Jag har alltid sagt att jag vill ha tre barn, och det kanske är för att jag själv är en av tre i vår syskonskara. För mig känns tre toppen och vi blir en stor och härlig familj! Som ni vet har jag ju dock berättat förut att jag inte ens vet om jag kommer träffa någon karl, och det kan ni läsa mer om HÄR. Detta då jag inte känner att det finns någon tillräckligt bra för tjejerna!

Hur som så vill jag ju gärna ha ett barn till, och eftersom jah inte tror att jag kommer träffa någon, så kan jag ju lika gärna planera att göra det själv från början. Att träffa någon enbart för att skaffa barn tillsammans tycker inte jag är optimalt, för varför vara med någon man inte älskar? Jag har ingen lust att det ska sluta med skilsmässa för att det inte var rätt.

Jag vill gärna ha barnen tätt och lugn bara lugn, jag planerar inga fler just för stunden, men att skaffa barn när man vet att man är själv kräver ju en del planering. Men det känns bra att ens tänka tanken, och skulle jag mot förmodan träffa någon så är det mr right, och då kommer ju barnfrågan på tal. Och skulle jag skaffa barn själv i framtiden och sedan skulle träffa den rätta, så kommer ju inte han bry sig alls Hur jag fick barn.

Allt snack om kärnfamilj osv är så gammalt, och kärnfamiljer ser olika ut! För mig är en familj en där det finns en förälder som bryr sig, finns där och ställer upp oavsett vad, och som älskar en villkorslöst! Och som vi tidigare snackat om så behöver inte barn ha en ”pappa”, det viktiga är att det finns en manlig förebild i barnets/barnens liv, och det finns det här!

Jag tycker det är såå starkt av alla de som väljer att skaffa barn själva och folk som säger annat får gräva ner sig och komma upp den dag dom inser att vi lever på 2000-talet!??‍♀️❤️

 

Loading Likes...

22 reaktioner på ”Att skaffa barn själv

  1. Vad roligt att du går i samma tankar! Följes gärna åt isåfall!?
   Ja självklart. Jag tänker tidigast om 2 år när jag är klar med mina studier, men boende och ekonomi är redan ordnat så det är bara tiden som är problemet här. Sen tänker jag att det kanske är lite lättare om döttrarna är ca 4 när ett eventuellt syskon kommer!

 1. Jag har alltid levt utan min pappa ! Och det har funkat perfekt ! Klart man inte ska sitta och vänta på den rätta ifall man känner att man vill ha flera barn !

  1. Vad härligt att du berättar, tack! Jag har själv levt utan en pappa tills han jag kallar pappa (och som Är min pappa) kom in i bilden när jag fyllde 12!

 2. Jag håller med dig, barn behöver bara ha kärlek, sen vart den kommer ifrån spelar ju ingen roll. Klart du kan ha hand om ett till själv och där finns det ju hjälp att få för dig ❤
  Jag kan inte få fler barn, men jag drömmer om fler, minst 1 till. Jag får alltid höra, ja…men du fick ju två barn ändå. Ja, det fick jag..de två bästa, men det hjälper ju inte mot suget av en tredje. Så nu har vi sökt om att bli familjehem, varför inte hjälpa de barn som behöver det ❤ vi är jätte nöjda med vårt beslut trots att vi vet att barnet kan få flytta hem till sina riktiga föräldrar en dag ❤

  1. Ja men precis! Den dag det är dags så blir det så❤️
   Men så fint av er! Jag har länge velat det jag med men det blir när barnen är äldre isåfall! ❤️

 3. Barnen behöver ju inte ha en mamma och pappa utan en förälder som bryr sig och älskar sitt eller sina barn. Och finns där. Så jag tycker det är bra att du gör som du vill. Vi lever inte på 40 talet längre 🙂

  1. Nej men precis! Familjer ser olika ut och huvudsaken är att dom växer upp med en förälder som älskar villkorslöst, gör allt och alltid finns där för sina barn!

 4. Jag har tre barn och ibland blir jag irriterad när andra fäller kommentarer om att “ja, nu räcker det ju eller hur?” eller “när kommer nästa då?” för jag känner att ingen av dessa personer vet något om min hälsa. Jag kan inte få fler och det gör faktiskt ont i mig när dessa kommentarer kommer. Vissa tänker sig verkligen inte för.

 5. ja du det är bra att säga att man inte är färdig . ja kände oxå minst tre men ingen självklarthet då vårt första är ivf barn
  förstår dej helt o fullt om du vill skaffa mera o vi har ca 2 år mellan varje lagom o särskilt de sista är tjejer o har jätte mycket med varandra
  min man är enäggstvilling 😀

  1. Det är klart vissa kanske känner sig färdiga för de fått två, men att dra alla över en kant är inte okej tycker jag! Alla har olika drömmar och vill olika saker!?

 6. Starkt inlägg och även bra att uppmärksamma för många mår nog dåligt i detta för de inte träffar ngn, så bra att man kan skaffa själv och så med som Madde skriver

  1. Men precis! Och jag garn ju skrivit om det förut, att jag antagligen aldrig kommer bli redo, och om jag blir det om 10 år så vill hag redan ha barnverkandet klart. Jag tycker det är så roligt att få hitta på saker med barnen och då vill jag ha dom i samma ålder ungefär så dom har mer nytta av varandra!?

 7. Håller med dig fullt ut. För mig är inte en pappa den som tillverkat barnet utan den som bryr sig och tar ansvar 🙂 Vet flera som skaffat barn på egen hand och det har inte varit några problem

  1. Men precis! Det ligger inte i blodet, utan beror på hur man är som person, om man finns där och ställer upp och tar sig an som sitt eget barn! Vad roligt! Har de haft barn innan också då?

 8. Vad jag känner igen mig i det som du skriver om att barnen inte behöver ha en pappa, utan en manlig förebild. Även fast jag vara har min son så ser jag att jag har en familj med mig och sonen.

  1. Men det är klart! Alla familjer ser ju olika ut, ni är ju en familj och jag och döttrarna är ju vår egna lilla familj❤️

 9. Vilket bra inlägg du har skrivit! Jag tycker också att man ska få välja helt själv; vill man ha barn och inte har någon partner så ska man verkligen få skaffa barn själv!

  1. Ja och där är ju turen att man faktiskt kan skaffa själv! Att vänta på någon som kanske aldrig kommer, för att jag kanske aldrig blir redo, känns inte alls som något för mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *