Rutiner – en mammas bästa vän

Jag har alltid haft bra rutiner med tjejerna och fick in det redan när dom var små bebisar. Rutiner är så oerhört viktigt i ett barn liv och förenklar livet för oss föräldrar också. Speciellt oss ensamstående. Att rutinerna ändras med tiden är så klart en självklarhet, och det är ju bara följa med! Så här ser en dag ut på ett ungefär;

 

8 – 8.30 Vi vaknar och går upp. Ibland längre sovmorgnar och ibland är klockan ställd beroende på om det är jobb tex.

~ 8.30 – 9 Vi äter frukost

12 Dags för lunch

~ 14.30 Mellisdags

17 Kvällsmat

~ 17.30 Kvällsbad eller dusch

18 Bolibompa i soffan

18.30 En hemgjord kvällsgrötklämmis. Denna får dom oftast när dom ätit dåligt på kvällen för att dom ska sova gott sen.

~ 19 – 19.20 Vi börjar göra oss iordning för natten

19.30 Kryper ner i sängen och väljer bok. Jag läser antingen tills dom somnat eller läser ut boken och så sätter vi på musiken på nattlampan och så ligger jag och kramar dom tills dom somnar❤

 

Enkla rutiner men ändå då bra! Tjejerna vet hur dagen ser ut även om det ibland kan se annorlunda ut om vi är iväg tex, men dom vet ändå när det är mat osv. Sover gör dom sällan nu för tiden när dom är hemma. Det är om vi gjort något intensivt, men annars är dom vakna till läggdags! På dagis sover dom Max 45 minuter men där är det också mer håll i gång och mer intryck och en annan typ av lek och stoj så då behöver dom en stunds vila, men aldrig längre än 45!

 

Loading Likes...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *