Jag har pseudotvillingar

Okej, nu kommer det. Undrar hur många som tar illa upp redan vid denna mening för dom förstår vart inlägget kommer komma, men något som vi tvillingföräldrar hör allt för ofta är folk säga att dom har pseudotvillingar. För er som inte vet vad det är så innebär det iallafall kort och gott att man fått barn tätt, men inte mer än 18 månader emellan barnen.

Man får ofta höra att de föräldrar som har pseudotvillingar vet exakt hur det är att ha tvillingar och att dom vet precis hur jobbigt det är med tvillingar. Jag har aldrig förstått grejen med att kalla det för pseudotvillingar, men visst kan man kalla det så. Däremot så är det inte alls som att ha tvillingar. Oavsett om det är 9 månader emellan eller 18 månader så är det inte ett dugg i närheten av att ha 15 minuter mellan barnen. Varför? Har du ett barn som är, låt säga 10 månader, så har det barnet kommit längre i utvecklingen än det nyfödda syskonet, inte svårt uträknat. Jag förstår att det kan vara en kamp att ha barn tätt, och speciellt eftersom alla barn är olika (som kolik osv), men när dessa är äldre, som 1 och 2 år så har 2 åringen hunnit lära sig gå och kan förstå när du pratar med barnet, medan 1 åringen mest troligt inte springer runt som 2 åringen.

Ett exempel är när vi var på kryssning. Familjen satt och kollade på karaoke och tjejerna springer därifrån varpå jag springer efter. Dom tyckte det var såå kul och helt plötsligt delar dom på sig, vem jagar jag?! Vem kan råka ut för något först? Hade ena vart äldre hade ju den kunnat hjälpa jaga syskonet, eller så hade man kunnat ha den yngre på armen.

Tvillingar lär sig till störst del allt samtidigt. Dom ska äta samtidigt, gråter samtidigt och gör hyss samtidigt. Och självklart finns det dom som har två vilda barn oavsett ålder, men oavsett så är det inte alls som att ha tvillingar. Men givetvis kan det vara lättare att tvillingar emellanåt också, jämfört med att ha pseudotvillingar. Men säg aldrig att du vet exakt hur det är att ha tvillingar om du inte själv har det! Notera att jag aldrig påstått mig veta exakt hur det är att ha pseudotvillingar, men jag vet folk som har båda?

 

Loading Likes...

2 reaktioner på ”Jag har pseudotvillingar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *