Locka inte mina barn!

En sak jag är med om dagligen, och som jag verkligen  h a t a r  är att folk alltid ska försöka locka till sig tjejerna på ett eller annat sätt och kommer med så dumma kommentarer så man blir mörkrädd! Vi har exempelvis två grannar (olika) som bor i huset framför oss. Detta är två män varav ena kanske är 55 och andra typ 65. Hur som så ska den äldre alltid glo på oss, oavsett om vi ska till lekparken, ska till bilen eller om vi är i lekparken. Han är alltid där och glor. Jag har frågat sååå många gånger om det är något men han svarar aldrig! Sist mamma och tjejerna var i lekparken stod han och glodde på dom när dom lekte? Den yngre mannen av dessa två har en hund, jättesöt, men han försöker alltid komma nära på något vis. För ett tag sen sa han det mest konstiga jag någonsin hört, han sa “vilka snygga barn du har, men det får du väl höra ofta!”. Ehm va?! Nej verkligen inte! Det var första gången och förhoppningsvis sista också för barn är inte snygga, dom är söta. Och även om han inte menade något med det så tycker hag det var ett enormt konstigt ordval!

Vi har en annan som bor i närheten också, en äldre kvinna. Hon är ofta ute med hunden och har inget ont alls i sig, och försöker alltid prata, men det jag inte gillar är att hon ofta försöker locka till sig någon av dom och ska hålla handen. Exempel var när Fia var en bit ifrån oss och jag bad henne komma, då försökte tanten ta henne i handen för att gå till mig, meeen det blir så fel! Jag vill inte att tjejerna lär sig att man ska ta någon främling i handen och följa med! Dom ska lära sig att dom ska skrika då!

För några dagar sedan var mamma i lekparken med tjejerna medan jag bakade inför tårtbeställningarna och då hade en tant ställt sig och kollat på dom länge och sen ropat att dom skulle komma och lukta på hennes blommor!? Jag tror inte hon heller menade någotilla men återigen, det blir så fel!

Jag försöker uppfostra tjejerna till att man absolut inte följer med någon man inte känner och att man heller inte går fram till någon som ropar på en. Dom kommer få lära sig att man skriker “jag känner inte dig!” om någon försöker dra med en eller liknande, för det kan inte misstolkas. Skriker du hjälp kan det lika gärna vara att ens moster kittlar en tex, och därmed inte tas seriöst när du skriker och verkligen behöver hjälp, men skriker du att du inte känner personen så lär fler reagera! Nej, man lockar inte på andras barn och jag tycker faktiskt man får försöka tänka på sitt ordval!

 

Loading Likes...

1 reaktion på ”Locka inte mina barn!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *