Blöjfria barn!

Som ni vet har vi hårdtränat med att få bort blöjorna senaste veckorna och målet är att dom ska vara blöjfria dagtid när dom börjar dagis efter sommaren. Dom har vart jätteduktiga och vet att man gör sina behov på pottan, men vissa gånger glöms det bort och det kommer på golvet istället, men då visar vi bara var pottan står och fortsätter kämpa!??

Sedan två – tre veckor tillbaka har jag börjat med ett nytt sätt att belöna – klistermärken! Dom har TT varsitt A4-papper som jag ska skriva deras namn på, och på dessa får dom sätta ett valfritt klistermärke på varje gång dom kissar eller bajsar på pottan! Detta funkar toppen och dom tycker det är så roligt att få välja mellan alla klistermärken och själv sätta på det på sitt papper? Perfekt belöning tycker jag!

Jag får ofta frågan hur jag började och hur vi gör, så jag tänkte berätta i korta drag? Jag har visat tjejerna pottorna och uppmuntrat till att sitta där när dom vart utan blöja sen dom var kanske 6 – 7 månader, det är sällan det kom något i början men jag berömde alltid när dom satt där. I början på året tog vi av blöjorna helt när vi var hemma och tjejerna fick sitta på pottan var 10e minut ungefär för att påminnas om att man kanske behövde kissa. Jag sa ofta även “kommer ni ihåg att ni ska kissa på pottan om ni behöver?” och en dag kom Fia med pottan till mig i köket när jag diskade, och hade kissat alldeles själv där i!❤ Så stolt så jag spricker!

Man märker tydligt att Fia är mer redo att göra sig av med blöjan än vad Saga är. Fia går själv till pottan och gör det hon behöver och berättar för mig om jag är i ett annat rum till exempel, och då berömmer jag henne massor och så väljer hon klistermärke! Hon säger även alltid till när hon behöver på pottan så det är smidigt att bara springa och hämta den vid behov!

Saga däremot har inte rikigt ro att sitta på pottan utan sätter sig en stund och reser sig, klappar händerna (som vi brukar göra när dom gjort något i pottan) och så går hon därifrån? Men jag tar det i hennes takt och hon kommer visa när hon är redo, precis som Fia gjorde. Vi har hela sommaren på oss? Idag gick hon dock helt själv och satte sig på pottan och kissade och ni kan ju gissa hur stolt hon var efter? Stolt mamma!❤

Papperet med flest klistermärken är Fias, och det andra är Sagas❤

 

Loading Likes...

1 reaktion på ”Blöjfria barn!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *