Blandat,  Bloggen

Redigerade bilder

Jag får frågan relativt ofta om jag redigerar mina bilder, och isåfall varför, varför inte och med vilken app. Tänkte därför berätta här hur jag tänker och hur jag gör?

Min blogg cencurerar ingenting, eller med andra ord, vi kör inga filter. Livet är inte en dans på rosor, hemmet är inte kliniskt rent 24/7, allt är inte ljust och tipp topp som förälder, och jag är inte ute efter att visa någon fasad utan tvärtom vill jag visa verkligheten. Detta gäller även mina bilder, både här på bloggen och på andra sociala medier som exempelvis Instagram.

Jag hade appen Lightroom ett tag men tyckte att det var onödigt då jag bara använde vissa ljudfunktioner och använder därför bara telefonens egna redigeringsprogram nu. Jag redigerar en del bilder, dock långt ifrån alla, men aldrig mer än att ändra ljus. Varför det då? En del bilder kan bli så mörka beroende på just ljus och hur dom är tagna och då livar det upp lite mer att fixa ljuset, men de allra flesta bilderna, speciellt vardagsbilder, redigerar jag inte alls.

Jag tycker själv inte om när folk har kliniskt rent flöde med vita möbler som aldrig blir skitiga, speglar som aldrig har handavtryck på och där allt står så prydligt det bara går. Det är givetvis en dröm att ha det så, men verkligheten med barn är en annan. Jag vill se verklighet och då är det för mig självklart att det är just det jag också visar! ? Men givetvis gör alla olika och inget är ju rätt eller fel!

Exempel på redigerade bilder kommer här;

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *