Thule Chariot Lite2

Inlägget innehåller reklam & är i samarbete med Babyland

 

Woohoo, det är dags för recension av vår nya, kära cykelvagn! Jag har kollat ganska länge på cykelvagnar av olika märken och utföranden men fastnade direkt för Thules vagnar då dom känns robusta och stabila. De krav jag hade på blivande vagn var;

  • Kunna göras om till promenad-, jogging- och cykelvagn.
  • Kunna springas med.
  • Rymlig inuti.
  • Reglerbart handtag.
  • Bra med utrymme i varukorgen.
  • Fyra hjul vid promenad.

Jag kollade på flera av Thules vagnar men de två jag sedan velade mellan var det inte stor skillnad på alls, förutom att det var viloläge på den dyrare varianten. Viloläget var inget jag hade som krav då de flesta cykelvagnar har lite lutande ryggstöd och tanken har aldrig vart att dom ska sova flera timmar där i. Det blev till slut en Thule Chariot Lite2 som även finns för ett barn. Den har två promenadhjul fram vilket är toppen då den är stabil tack vare dessa och tjejerna kan utan problem klättra i och ur, till skillnad om det hade vart ett hjul fram bara. Däremot är det bara ett hjul fram så klart när man har jogginghjulet på men då ska dom ju sitta i vagnen ändå? Joggingkittet köper du till separat!

 

Bromsen har du till höger och den trycker du lätt ner och upp med foten. Vagnen låses helt och står stabilt.

 

 

Handtaget är mjukt och “svängt” i modellen. Superskönt att kunna välja var du vill ha händerna, eller handen då den är så lätt att köra! För att ändra höjd på handtaget trycker du in i blåa knapparna.

 

 

Sätena är rymliga och barnen har gott om plats för benen. Bältena reglerar du efter barnens längd och ska precis som i bilstol sitta så bältet hamnar rätt bak vid axeln. Du knäpper fast bältet var för sig vilket jag personligen tycker är supersmidigt ifall man har en vild liten som bara vill rymma när man ska sätta fast dom! I ryggen har du även lufthål för att det ska cirkulera bra.

 

På insidan har du även två små fickor på var sida där barnen kan förvara exempelvis napp eller leksak!

 

 

Promenadhjulen tar du lätt av genom att dra ut det blå låset på sidan, sen lyfter du upp vagnen lite och tar bort hjulet. Promenadhjulen fäster du sedan på sidan på samma sätt fast ovanifrån. Så smidigt att kunna variera vilka hjul du kör med!

 

För att fästa jogginghjulet sätter du först in armarna och låser fast, detta gör du enkelt på samma sätt som med promenadhjulen. När armarna är fast sätter du fast jogginghjulet och sen är det bara springa!

 

 

På samma sätt sätter du fast armen om du ska göra om den till cykelvagn. Du fäster den på vänster sida och hakar fast den i extrafästet. Över, genom, fäst.

 

 

Framtill har du myggnät som sitter fast i vagnen och du stänger lätt med dragkedjor på sidorna och fästen längst ner. För att öppna trycker du upp fästena och drar upp dragkedjorna. Nätet rullar du sedan upp och placerar under den lilla fickan som är uppepå vagnen.

 

 

En annan toppensak är solskyddet som medföljer. Du fäster det lätt med klämmarna som sitter på, på ramen på vagnen. Du flyttar det lätt upp och ner beroende på hur solen är och tar enkelt bort!

 

 

Regnskyddet förvarar du i varukorgen och tar snabbt fram vid regn. Först fäster du spännet i mitten bak på vagnen och sen “snörena” längs med vagnen. Du har två bak, två uppepå och två fram. När du tar av regnskyddet drar du med flärparna som sitter på för att underlätta då det sitter hårt!

 

 

Något av det bästa med vagnen är att den går att fälla ihop och tar väldigt liten plats! För att göra den ännu mindre kan du ta av alla hjulen men jag brukar enbart ta av de stora då de tar störst plats. De stora hjulen tar du enkelt bort genom att trycka på det blåa och sedan dra av hjulen.

För att fälla ihop vagnen drar du bort skyddet på vänster sida som skyddar ena knappen och trycker in båda knapparna som finns på var sida av vagnen. Sen trycker du ihop chassit tills du hör ett “klick” vilket betyder att spärren gått i. Spärren har du på vänster sidan och den trycker du enkelt upp när du fäller upp vagnen. När vagenen fälls upp hör du även då ett “klick”.

 

 

Jag är så galet nöjd över vagnen och den har allt jag velat ha! Så enkel att köra trots två barn i och du styr enkelt med en hand. En fantastisk vagn till bra pris! Du hittar den HÄR !

Loading Likes...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *