Vår dag på landet

Som ni vet var vi ute hos föräldrarna idag och mös. Mamma har legat med feber hela dagen men tog sig ut på en kortare promenad för lite frisk luft tillsammans med mig och tjejerna. Jisses vad jag längtar tillbaka, tillbaka ut på landet. Den friska luften, den rogivande känslan. Ingen stress, ingen oro, bara kunna vara. Så oerhört skönt att kunna klä på tjejerna och bara traska ut i den fina omgivningen, ingen stress över alla moment som krävs för att ta sig ut. Känslan av att kunna ha dom sovandes i vagnen på altanen utan oro, och hundarna kan springa fritt.

Jag fick alltid frågan som tonåring om jag inte tyckte det var jobbigt att bo så långt ut på landet när kompisarna bodde inne i stan, jag var enda tonåringen där ute. Jag svarade alltid nej, för det var det inte. Jag tillhörde den få procent som älskade det. Jag älskar allt som hör till och jag drömmer mig bort till den dag vi också bor på landet!

Att åka ut till föräldrarna gör något med en. Både jag och tjejerna får en annan ro, man blir så lugn och harmonisk. Det är som att stadsstressen släpper och man kan slappna av och bara vara. Så oerhört skönt!

Idag hjälpte vi till lite hemma eftersom mamma inte är tusen, och pappa och brorsan var på hockey hela dagen. En riktig tjejdag alltså. Tjejerna undrade dock varför mormor bara låg i sängen och ville inte riktigt förstå att hon behövde vila, men sa sch och satte fingret för munnen varje gång jag sa det?

På eftermiddagen fick vi besök av min moster, tjejernas gammelmoster som vi säger. Det blev en kopp te, skitsnack och lek på tjejernas rum innan det var dags att varva ner. När hon hade gått kröp vi upp i soffan och mös lite. Fia fick en alvedon för öronen och var piggare en stund senare. Efter kvällsgröten borstade vi tänderna och kröp ner i sängen och påbörjade nya boken med berättelser från bondgården. Dom somnade på stört och jag själv hoppade i badet. Nu är det sängläge för min del med och imorgon väntar BVC-besök för 1,5 års-kontroll!? Så spänd! Sov gott fina ni!?

Loading Likes...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *