En marknadsförares tips till oss influencers

Inlägget innehåller reklam & är ett betalt samarbete med Brath AB

Jag får varje dag frågor om hur det är att jobba som influencer, om man tjänar pengar på det och hur ofta man kan ta sig an uppdrag. Dom allra flesta som inte är allt för insatta i ämnet tror ofta att vi enbart lägger upp ett inlägg och så tjänar vi pengar på det. I själva verket ligger det så enormt mycket tid bakom varje inlägg, just för att det ska bli bra. Vi marknadsför ju ett företag och det vill man givetvis ska bli riktigt bra.

Som influencer jobbar man via nätet, i mitt fall en blogg. Jag får olika uppdrag och sollar alltid ut de jag främst vill ha. Dock är det även viktigt att samarbetet passar in i bloggens kategori och att man heller inte tar sig för allt för många uppdrag samtidigt då detta bara har negativ effekt på bloggen istället för positiv. Har du som influencer bara en massa samarbeten på bloggen kommer du garantera tappa läsare och därför är det viktigt att man skapar en bra balans. Inläggen ska alltid vara genomtänkta och att bara kasta ihop något funkar aldrig.

En som jobbat med detta i över 10 år är Magnus Bråth. Han har skrivit ett toppenbra inlägg om just detta som jag tycker varenda influencer ska läsa! HÄR hittar ni i inlägget.

Loading Likes...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *