Vi måste experimentera

Minns ni att ja nämnde att Saga tyvärr drabbats av nattskräck? Jag har läst, sökt och läst lite till och kommit fram till vad jag tror är orsaken. Om ni inte läst om det finner ni det HÄR.

Hur som helst så har jag funderat fram och tillbaka och kommit fram till att det med all sannolikhet beror på övertrötthet. Allt annat kan strykas från listan och just de gånger hon haft nattskräck har hon sovit dåligt på dagen, alltså övertrött vid läggning.

Jag har därför börjat “experimentera” för att se vad jag kan göra för att minska risken att hon får det igen. Igår var första dagen! Väldigt simpelt så sov hon en extra gång på eftermiddagen vilket dom i vanliga fall inte gör. Resultatet blev en natt utan just nattskräck! Må vara en tillfällighet att det var just den natten men idag kör vi vidare med experimentet och körde utan den där extra middagsluren. Hon sov alltså som vanligt bara en timme innan lunch.

Resultatet så här långt är en dam med orolig sömn. Hon har till och från i två timmar nu vaknat och gråtit, somnat om av sig självt och börjat om igen. Hon har alltså inte velat ha napp eller så utan bara vaknat av drömmar. Just nu känner jag mig jätteelak som ens testar detta men jag måste ju veta så hon senare slipper detta helt förhoppningsvis!? Hur som så verkar min teori stämma, än så länge. Update om fortsättningen kommer imorgon när vi vet hur natten blir! Wish us luck!

Loading Likes...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *