Det var ren panik

Hej mina solstrålar!☀️ Sovit gott? Kvällen började bra med att tjejerna somnade direkt vid läggning, men sen hann jag krypa ner i sängen så vaknade Saga med ett vrål vid 23.20. Gick in och trodde bara hon letade efter nappen men insåg snabbt att det var nattskräck.

Hon har haft det några gånger tidigare men dessa går att räkna på en hand och långt ifrån så illa som gårdagens var. Hur som helst så satte jag mig i sängen och pratade lugnt med henne och försökte få henne att slappna av genom att krama henne, noll respons. Det var då jag förstod att det var nattskräck. Började sjunga vår låt “utan era andetag” för det lugnar dom alltid och dom somnar direkt i vanliga fall men hon fortsatte skrika och kastade sig kors och tvärs i sängen, spände sig och vrålade oavbrutet.

I 40 minuter höll hon på non stop och inget funkar att göra. Man säger ju att man ska låta dom vara eftersom dom i själva verket är så djupt inne i en mardröm att dom inte kan skilja på verklighet och dröm. Till slut, 40 minuter senare började hon lugna ner sig och flyttade sig långsamt närmare mig och till slut satt hon bredvid mig. Efter ett tag sa jag bara “kom älskling” och sträckte ut armarna och då kastade hon sig på mig och somnade❤

Det är så hemskt när man inte kan göra något för att underlätta, och förklara för dom att det bara är en dålig dröm! Mina älskade små trollungar❤ Nattskräck kan dom ju få om dom sovit dåligt och är övertrötta, vilket skulle kunna förklara gårdagens skräck. Hon sov inget på förmiddagen som dom alltid gör men somnade en stund på eftermiddagen i två omgångar (som dom aldrig gör) och sov Max 20 minuter, till skillnad mot de vanliga 60 minutrarna dom oftast sover.

Jag somnade direkt jag också och låg och höll om henne hela natten! Har era haft nattskräck? Gick det över tidigt??

Loading Likes...

4 reaktioner på ”Det var ren panik

  1. Min Alma hade också en period är hon kunde få det, höll i sig i några veckor sen gick det över tack och lov. Man känner sig hemskt hjälplös ?

    1. Vad skönt att det gick över så snart ändå, även om det känns som en evighet! Ja det är ju det som är så hemskt, att det inte finns något alls man kan göra för att underlätta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *