Bokslukare

Läser ni böcker? Jag har alltid gillat att läsa och förr gjorde jag det alltid innan jag skulle sova. Jag läser dock bara verklighetsbaserat och självbiografier.

Känner ni igen Mietek? Han som överlevde 7 koncentrationsläger? Han föreläste på syrrans skola och jag var så avundsjuk, men så när vi hade vart i Grekland skulle han komma och föreläsa i kyrkan på Skiljebo strax därpå och jag och mamma bestämde direkt att vi skulle dit! Vilket vi också gjorde.

Det var så hjärtskärande att se honom sitta där och prata om allt hemskt han gått igenom, och se tårarna falla. Det finns verkligen ingen chans att man kan förstå! Efteråt fick man köpa hans bok, signerad och givetvis köpte jag en. Sen fick jag barn och det har liksom funnits så mycket annat så jag har inte ens läst en bok sedan dess. Men så i fredags började jag läsa Mieteks bok och har nu redan snart läst ut den.

Det är så mycket i boken, eller ja allt så klart, som verkligen skär i hjärtat på mig. Hur dom kastade ut spädbarnen från tredje våningen ner på lastbilar och tryckte ner i påsar, och hur dom så kallt och hjärtlöst slet en bebis mitt i tu! Båda dessa händelser fick mig förstörd, bokstavligen. Jag kunde inte läsa vidare just då och det enda jag såg var bilder i huvudet. Hemska bilder! Tänk om det hade vart mina barn! Det finns inga ord!

Jag är så glad att Mietek fick chansen att föreläsa och skriva en bok om sitt hemska öde, för det får en verkligen att tänka. Vad hade ni gjort om det hade hänt igen? Det är hemskt att bara tänka tanken men om det hade hänt, hade ni orkat kämpa och hoppas på en bättre framtid? Se hur familjemedlemmar och vänner försvann och att veta eller vara ovetandes om deras öde? Kanske se sina barn slitas ur ens armar? Nej usch, man vill inte tänka på det och boken är så hemskt så man tror att det bara är en galen människa som skrivit den för han hade galen fantasi, och visst önskar jag att så vore fallet. Det går inte att föreställa sig vad alla dessa stackars människor gått igenom!

Vila i frid Mietek?

Loading Likes...

1 reaktion på ”Bokslukare

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *