Julgodis i mängder

Julgodis är ju typ något av det bästa som finns? Jag står för mesta baket och älskar det. Standard är ju givetvis lussebullar och knäck men jag brukar twista till knäcken lite. Och en annan favorit på julbordet är utan tvekan hemgjord toffifee???

Favoritknäcken är helt klart med lite flingsalt på, men även turkisk peppar! Kola och salt passar ju så galet bra ihop!?

Knäck

Du behöver:

  • 2 dl socker
  • 2 dl grädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 msk smör

Gör så här:

  • Koka upp socker, grädde och sirap och låt koka till 128-130 grader.
  • Häll upp knäcken i formar eller bre ut på bakplåtspapper. Klart!

Vill du smaksätta knäcken kan du ju göra det med precis vad du vill, men mina favoriter är som sagt flingsalt och turkisk peppar. Det enda du behöver göra är att krossa godiset och strö på innan knäcken stelnat, eller bara strö på flingsaltet? Jag fryser knäcken i burkar och tar fram ett tag innan det ska serveras, på så sätt kan man göra stora satser på samma gång!

Tips: Lägg bakplåtspapper mellan varje lager knäck när ni förvarar dom i burkar, då fastnar dom inte i varann??

Loading Likes...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *