Mjölkfri risgrynsgröt

Är det bara jag som tänker på julen när jag säger risgrynsgröt?? Jag har genom alla år syndat och ätit vanlig köpt som dessutom är full med mjölkprotein, men är det inte värt lite magont?? Nu när tjejerna är här så är jag mycket mer strikt med mig själv (vilket man så klart ska om man har en allergi) och jag tänkte dela med mig av ett recept på mjölkfri risgrynsgröt!

Du behöver;

  • 1 1/2 dl grötris
  • 6 dl havredryck
  • 3 dl vatten

Gör så här;

  • Koka upp riset med vattnet och koka i ca 10 minuter på låg värme.
  • Häll i havregdrycken och låt koka ca 35 minuter. Klart!
  • Ha i gröten i en rostfri bunke och täck med plastfolie. Lägg direkt på gröten för att undvika att det blir “skinn” på.

Tjejerna älskar gröten med lite kanel på och havredryck? Supergott!??

Loading Likes...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *