1 - 1 1/2,  Familjen,  Flickorna,  Mat & Bak,  S&S,  Vardag

Allergi på allergi

 

 

Inlägget innehåller reklam från Albrekts Guld

Jag blir snart tokig tror jag! Flickorna är som ni vet mjölkproteinallergiker, vilket jag tänkte redan innan dom föddes att dom troligtvis kommer vara. Detta då både jag, mamma och brorsan är det. Sedan två månaders ålder har dom fått helt mjölkfri kost och mått toppen! För några månader sedan fick Fia nässelutslag för första gången och sedan dess har dom fått reaktioner på något flertalet gånger och jag har verkligen försökt koppla ihop reaktionerna med vad dom fått i sig samt hudkrämer osv, men inte kommit på vad det skulle kunna vara.

Vi tog blodprov för att kolla äggallergi men det visade negativt. Tjejerna har aldrig gillat ägg så jag tänkte inte mer på det. Nu har dom dock börjat äta ägg och älskar det, men reaktionerna har blivit fler och alltid i direkt kontakt med just ägg. Just då kom jag på att man måste ha ägg i kroppen för att det ska ge utslag på provet!??‍♀️ Det hade dom inte vid provtagningen eftersom dom inte hade ätit ägg då.

Igår fick dom vegkorv innehållande ägg vilket resulterade i två tjejer med kass mage och blöjbyten konstant, med en helt annan lukt och konsistens än i vanliga fall. Saga hade sån enorm magknip så hon verkligen skrek av smärta under kvällen och kunde bara stå upp i knäet på en, annars bara skrek hon! De dåliga magarna är kvar idag och Fia fick efter maten reaktion som resulterade i helt röda och prickiga ben. Båda tjejerna har haft enorm magknip likt igår nu på kvällen igen och man verkligen ser att dom har ont? Det skär i mammahjärtat och speciellt när man inte kan göra något!❤

Imorgon ska jag ringa vår läkare på barnmottagningen igen så får vi se när han har tid att ringa upp!?

Bilderna visar inte alls rättvist hur det såg ut i verkligheten men man ser ändå lite!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *