0-3 månader,  10-12 månader,  Blandat,  Flickorna,  Mammarollen,  S&S,  Tvillingar,  Uppfostran,  Vardag

Är dom enäggs?

Något jag stör mig på är när folk ska kommentera tjejernas olikheter. Det är en sak om man som närstående vill lära sig se skillnad på dom när man inte träffas så ofta, men när utomstående ska göra det jämt och ständigt så blir det lite för mycket..

I tisdags när vi träffade min kompis Evelina på Erikslund så var vi in i en butik där en äldre kvinna kommer fram då hon tydligen själv hade tvillingar, dock på 25 år. Standard mellan oss tvillingföräldrar är att fråga om det är enäggs eller tvåäggs, men oftast när barnen inte är med, eller om det inte är tydligt. Inget konstigt alls!???? Men som denna damen måste då börja kommentera att dom inte alls är lika varann när hon får reda på att dom är enäggs..

“Hon är större än den andra”

Hon har mindre ögon än henne”

Dessa är standard?? Dock varierar det alltid vem som är störst och har minst ögon beroende på vem som säger det? Att någon skulle ha mindre ögon stämmer inte alls utan beror på hur dom kollar, om dom är trötta osv, och som sagt, alltid varierar det..?

Detta är dock något jag är trött på, att det ska jämföras hela tiden! Snart börjar tjejerna förstå vad man säger och då ska ingen komma och prata olikheter framför dom! Det räcker med att dom är enäggs och med all sannolikhet kommer se olikheter själva i framtiden, och i dagens samhälle är det redan sådan kroppsfixering vilket jag INTE vill att tjejerna drabbas av ännu mer för att folk inte kan hålla tyst!

Mitt ägg delade sig väldigt tidigt, redan i vecka 4+, vilket spelar in hur lika dom är. Sen är det klart man ser skillnader när man granskar dom, men varför skulle man göra det?! Jag älskar mina tjejer precis lika mycket oavsett vad så att dom ska behöva höra skillnader sinsemellan accepterar jag inte!

Och svar ja, Sofia har hela tiden vart lite rundare än Saga men Saga börjar komma ikapp ordentligt! Tjejerna har heller inte exakt samma huvudform då Fia som liten hade ganska platt bakhuvud medan Saga var mer platt på sidorna. Detta har rätat ut sig enormt eftersom jag alltid haft Saga på bakhuvudet och Fia på sidorna i och med detta, så exakt samma huvudform kommer dom aldrig ha!

Sen tycker jag ju att det är bra att dom har sina olikheter eftersom dom ska formas till två olika individer. Jag kommer aldrig tvinga dom till en sport som bara ena vill hålla på med, för vill andra hålla på med något annat så ska hon givetvis göra det!?

 

En kommentar

  • Mäklarmorsan

    Konstiga reflektioner särskilt om hon hade tvillingar själv. Att ens ifrågasätta det. Om du säger att de är enäggs är de väl det oavsett vad hon tycker. Min 13-åring har kompisar som är enäggstvillingar och jag vet aldrig vem som är vem förrän jag umgåtts med dem ett tag då jag har lättare att känna skillnad på deras personligheter än utseendet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *