7-9 månader,  Blandat,  Flickorna,  Mat & Bak,  S&S

Matrutiner

 

Jag får ofta frågan hur tjejerna äter, så jag tänkte sammanfatta lite kort nedan!

 

06.00 ~ 60ml ersättning (vägrar äta mer)
08.00 Frukost
12.00 Lunch
15.00 Mellis
17.00 Kvällsmat
18.30 Välling

 

Tjejerna vägrar ersättning men just på morgonen när dom precis vaknat dricker dom max 60ml var, mer vill dom inte ha. Jag gör dock alltid 120ml men ja, hälften lämnas alltid. Sen blir det lek fram till klockan 8 då vi äter frukost. Sen leker vi igen och förr åt dom lunch 11.30 men nu sover dom middag vid 11.00 så det blir lunch 12 nu för tiden. Klockan 15 är det mellisdags och 17.00 är det middag. Vid läggdags äter dom ca 250ml välling klockan 18.30.

Jag har försökt få in ett mål mellis på förmiddagen men det går inte att få in i princip. Dom är inte hungriga där emellan. Jag skulle gärna skippa vällingen också men eftersom dom gått ner i vikt nu när dom vart sjuka (och är små i övrigt) så vill jag inte ta bort den än. Dom äter bra med mat under hela dagen och jag får inte i dom mer än det dom äter, så vällingen får vara kvar ett tag till.

Jag låter tjejerna äta själva så länge det går, alltså inte om vi är hos någon annan (förutom familjen) eller på restaurang. Jag har provat med sked men det kastar dom i golvet, så hittade jag Icanspoon vilken jag hört väldigt gott om då den är väldigt greppvänlig och den äter dom jättefint med! Sen tappar dom tålamodet efter ett tag och då äter dom med händerna, men då används pincettgreppet! Video och bilder kommer när dom äter med skedarna och imorgon kommer en överraskning upp!?

 

Frukost
Frukosten varierar jag varje morgon, precis som till en själv. Ibland blir det havregrynsgröt, mannagrynsgröt, macka eller yoghurt. Till gröterna och ibland även yoghurten får dom egenlagade fruktpuréer.

 

Lunch
Egenlagad lunch som varieras. Favorit är pannkaka men även blomkålsstuvning med potatis och korv är en favorit! Husmanskost ska det vara!

 

Mellis
Varieras. Ibland smoothie, pannkakor av olika sorter, macka, yoghurt osv.

 

Kvällsmat
Egenlagad kvällsmat som varieras precis som lunchen.

 

Välling
Vällingen gör jag själv med Neocate som bas. Nu äter dom en och en halv sats var.

 

1 sats välling

2 dl vatten
2 tsk mjöl
6 skopor neocate

Gör så här;
Koka vatten och mjöl några minuter och kyl i vattenbad till ätbar temperatur. Blanda i neocaten. Ha inte i neocaten när det är för varmt, näringen försvinner då!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *