7-9 månader,  Blandat,  Flickorna,  Graviditeten,  Mammarollen,  S&S

Överkomma förlossningsrädsla

 

Har ni någonsin reflekterat över just förlossning? Nu tänker jag innan man blev gravid! Jag minns så väl när jag var liten, runt 8 år. Vi satt och kollade på foton, ni vet, såna man sätter i album, då det inte fanns iCloud och hela faderullan?! Barnen lär ju tycka man levde på stenåldern när dom är äldre..

Hur som, vi kollade på bilder från vi var bebisar och helt plötsligt dyker foton upp från när syrran föddes. Och, förlåt mamma, inga vackra bilder! Jag ser dom än idag när jag tänker på det? Anyways, det var blod och allt möjligt som man som liten  i n t e  vill se, och detta förföljde mig länge.

Efter denna, återigen förlåt mamma, hemska syn blev jag livrädd för att en dag föda barn. Verkligen livrädd. Så ni kan ju förstå tanken när jag plussade.. “Det här barnet ska ut på något vis”! Förstå när jag fick reda på att det var tvillingar?

Ju längre in i graviditeten jag kom desto mer rädd blev jag, jag menar, det närmade sig ju. Men på samma gång försökte jag putta bort den där känslan för att föda barn ska ju vara det finaste man är med om! Och det är ju naturligt! Herregud, vi kvinnor är skapta att föda barn! Helt otroligt när man tänker efter!

Jag visste ju inte när tjejerna skulle komma så därför tänkte jag att jag försöker förbereda mig så tidigt som möjligt så man hinner bearbeta det. Jag började kolla på förlossningsserier vilket kan låta helt sjukt med tanke på min rädsla. Men för mig funkade det! Jag visste att det skulle göra ont, att vänta sig annat vore ju bara att ljuga för sig själv? Men att se hur andra kvinnor hanterade det, att se varje del och att få se när barnet eller barnen var ute gjorde mig lugn. Återigen, jag visste att det skulle göra ont, men jag kände mig mer förberedd.

Därefter var jag inte alls orolig egentligen utan tänkte positivt. Och när det väl var dags gjorde det givetvis ont, men efter att ha fött två fantastiska barn och fått upp dom på bröstet, då var all den där rädslan jag tänkt på borta. Bortblåst! Och det är faktiskt som alla säger, att när man har dom på bröstet är smärtan ett minne blott!❤ Jag kan ärligt säga att jag längtar till nästa graviditet och förlossning, och jag har en liten dröm om att få tvillingar igen? Det är det mest fantastiska jag vart med om❤

Givetvis är denna upplevelse och alla känslor inblandande olika från person till person, men detta är hur Jag ser det! Jag har ingen aning om hur nästa förlossning går, och då kanske jag tänker helt annorlunda!?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *