Blandat,  Flickorna,  Mat & Bak,  S&S,  Uppfostran,  Vardag

Veganskt eller vegetariskt?

Hörrni, mat! Jag har vart vegetarian sedan jag var 9 år men började smått äta kött för tre år sedan ungefär. Då inte dagligen utan kanske grillat ibland.

Nu när tjejerna äter mat (några månader sedan dom började?) är jag väldigt kluven i hur jag ska göra. Från början sa jag att jag inte ville begränsa dom vara för att jag själv inte ville äta kött, men nu vet jag inte. Jag har själv återgått till att knappt äta något alls från djur. Mjölkprodukter undviker jag eftersom jag inte tål det, men nu äter jag inte kött igen. Och så kommer jag ha det!

Jag äter alltså veganskt så mycket jag kan, och detta för djurens skull. Men återigen, jag är kluven i hur jag ska göra med tjejerna. Ska dom äta veganskt? Veganskt hemma och “som vanligt” på dagis?

Just nu äter dom mycket veganskt och vegetariskt men även kött. Däremot gör jag exempelvis pannkakor veganska, det lilla liksom. Hur tänker ni? Nu tänker jag främst på er veganer och vegetarianer. Var det en självklarhet?

 

 

En kommentar

  • Cecilia Dahlstrom

    Jag är Veggie +, haha! Alltså mer åt vegan för djuren är mina vänner. Min sambo äter gärna Veggie/veganskt men äter fortfarande kött. I början gick diskussionen att den som lagade maten avgör vad sonen får äta. Men sen har det bara blivit viktigare och viktigare för mig att han inte ska äta kött. Nu är han känslig mot mp så förmodligen blir det veganskt för honom så långt det går.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *