7-9 månader,  Blandat,  Familjen,  Flickorna,  Mammarollen,  S&S,  Vardag

Barn & alkohol

 

Ganska känsligt ämne men något jag känner behöver tas upp. Så vad tänker ni kring rubriken ??? Enligt mig är det allt för ofta, och allt för vanligt att barn växer upp med alkohol i närbild. Det behöver heller inte vara föräldrar som super sig fulla varje gång, men kanske tar ett glas öl eller vin till maten. Hur ofta är okej? Det är ju givetvis olika beroende på vad man anser är rätt men jag tänker att mina tjejer inte ska växa upp med alkohol och tänka en dag att jisses, var dom lite halvalkisar eller?

Jag är ingen som dricker ofta. Jag har i flera år nu hellre känt för att vara hemma en fredagkväll med syskonen och kolla på film, än att gå ut och dricka. Självklart tar man ett glas vin ibland men inte alls som andra i min ålder.

Man säger ju att man som gravid kan använda sig av ett glad champagne för att få igång förlossningen, men enligt mig är det vansinne att dricka alkohol av något slag när du är gravid eller ammar! Det är delade meningar gällande om alkoholen går ut i mjölken på den ammande men personligen skulle jag aldrig chansa. Så desperat efter alkoholhaltiga drycker kan man inte vara.

Mina tjejer kommer aldrig se mig påverkad, och definitivt aldrig full. Ska jag ut med en kompis exempelvis kommer tjejerna sova hos mina föräldrar. Däremot när dom är äldre kanske man tar ett glas vin till maten (läs ett) när man är på middag, men jag kommer aldrig dricka vin hemma när dom är närvarade bara för det är gott.

Just vid högtider tänker jag ofta på de stackars barnen vars föräldrar ser alkohol som ett måste. Tänk alla stackars barn som får se sina föräldrar påverkade under jul, som ska vara barnens högtid. Istället för den där gemenskapen man har med familjen och släkten så får dom istället se sina föräldrar dricka. Eller som på midsommar. Nej fy. Jag hatar att veta att det är så många barn där ute som får uppleva detta!

Mina syskon är snart 11 och 17 år och dom har enbart sett mig dricka något glas vin till maten när vi tex vart på kryssning, mer förtjänar dom inte att se! Nej, trygga uppväxter utan alkohol är det jag tycker! Behöver man alkohol dagligen (eller varje helg) ska man inte ha barn om ni frågar mig!?

 

Här sov flickorna hos mormor & morfar medans jag och en annan mamma var ut & åt gott & tog ett glas vin och varsin drink!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *