7-9 månader,  Blandat,  Familjen,  Flickorna,  Mammarollen,  S&S,  Uppfostran,  Vardag

Viktigt med egentid?

 

Hur är det egentligen med egentid med barnen? Är det något ni anser viktigt? Mindre viktigt?

Jag tycker det är jätteviktigt att barnen får egentid med mig som mamma. Det betyder inte en timme om dagen eller liknande utan även de små stunderna är så viktiga. Speciellt för oss med tvillingar och trillingar!

Jag har sagt hela tiden att när tjejerna blir äldre kommer ena få sova hos föräldrarna någon gång och att jag då har andra som då har myskväll med mig. Sen byter man fast en annan dag. Jag tror det är bra för dom att känna att dom kan vara utan varann en stund, för dom är ju trots allt med familjen. Och jag tycker det är viktigt att dom får den där egentiden ibland med bara mig.

Tjejerna har börjat blivit så stora att dom börjat visa någon form av avundsjuka. Dom kan leka såå fint själva men så fort jag kommer in och sätter mig ska båda vara på mig. Sitter ena i famnen kommer den andra och ska sitta med. Jag vill inte att dom ska känna att dom måste tävla om mig, utan dom ska veta att jag älskar dom precis lika mycket!

I förrgår kväll hade Saga svårt att somna om efter att ha vaknat av en rap och hon fick då komma upp till mig. Vi busade lite men mös mest för att inte varva upp henne och det var så mysigt! Igår morse vaknade Fia före Saga och fick då komma upp och morgongosa och busa i min säng själv! Som sagt, det behöver inte vara långa stunder!

Hur tänker ni kring ämnet? Jag vill aldrig sära på mina tjejer så som i skolan tex men just att få den där egentiden med mamma är bra❤

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *