Blandat,  Flickorna,  Mammarollen,  S&S,  Uppfostran,  Vardag

Naturligt sött

 

Det här med socker är ju något som alltid pratas om inom varnvärlden. Ska man ge? Ska man inte ge? När kan man börja ge? Det finns ju inget direkt svar på frågorna och alla tycker och tänker ju olika.

Jag kommer inte ge något med socker eller som godis och glass, innan tjejerna är 3 år. Det finns (enligt mig) ingen som helst anledning att introducera sånt till små barn.

Brorsan fick inget innan 3 års ålder och är nu snart 11 år. Han kan komma en lördagkväll och säga att han vill ha ett äpple istället för godis! Mina föräldrar tog godispapper och hade i russin till exempel eftersom han såg att jag och syrran åt. På så sätt gick det att hålla i från honom det länge.

Till tjejerna kör jag bara naturligt sött. Som frukt och bär. När dom fyller år kommer dom få sockerfri tårta med bär! Eftersom dom är så vana vid hemlagade fruktpuréer exempelvis vet dom ju inget annat, och egen isglass kan du ju göra hemma! Till gröten får dom fruktpuré istället för sylt och så kommer vi fortsätta. Hur tänker ni kring ämnet????

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *