Blandat,  Flickorna,  Mammarollen,  S&S,  Vardag

Att känna sig maktlös

 

Som ni vet mådde Saga dåligt igår kväll samt under natten. Hon skrek så hon var alldeles illröd, sparkade, och när hon låg ner sparkade hon så hon gungade upp och ner, magen var alldeles hård och hon hade jätteont. Jag gjorde precis allt jag kunde, höll om henne, sjöng, pratade lugnt, hjälpte med tempen för att hon skulle kunna bajsa (då kom det), masserade, strök på rygg och mage, buffade på rumpan, ja precis allt. Och just när hon hade bajsat blev det lite bättre för någon minut men sen var det igång igen. Vi tog även ett varmt bad tillsammans vilket verkade hjälpa också. Så här höll det på hela kvällen och en del av natten och nu på morgonen mår hon bra tack och lov!

Men, den där maktlösheten man känner när man inte kan hjälpa sitt barn är fruktansvärd! Jag vill bara kunna ta smärtan ifrån dom för hellre att jag har ont än att dom har det! Men vad gör man? Tyvärr går det ju inte att trolla bort smärtan och göra allt bättre, och det enda man kan göra är att finnas där och hålla om dom.

Den här maktlösheten kommer man ju dock få känna fler gånger tyvärr, oavsett vad det gäller. Jag är en sån som vill ha kontroll, jag vill göra det själv om det inte är någon jag litar på till hundra tusen, och i sådana här lägen blir det jobbigt! Att se och höra sina barn ha ont är det värsta som finns❤

3 kommentarer

 • Cecilia Dahlstrom

  Så har vi haft det i fem månader. Nästan dagligen, ibland flera gånger per dag. Underskatta inte pysventil och alvedon. En termometer sätter igång reflexen att vilja bajsa men får inte ut gaser lika effektivt.

  • twinmom

   Här funkade tyvärr inte pysventilen då.. Det var bajs som behövde ut, hon var extremt hård i magen? Hur går det för er med magen och allergi?

   • Cecilia Dahlstrom

    Slutade amma för en vecka sedan och gav enbart neocate. Blev ett helt nytt barn!! Jag har uteslutit mp i fem månader och soja i tre. Men nu med enbart ersättning är han glad. Tyvärr problem med förstoppning. Men det reder vi ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *