4-6 månader,  Blandat,  Flickorna,  Framsteg/utveckling,  Mat & Bak,  S&S,  Vardag

Barnmat

Hörrni, det här med mat. Ersättning eller bröstmjölk ska dom ju ha tills dom är ca 1 år.

Matschemat har tidigare sett ut så här;

07.30 – ersättning
11.30 – ersättning
15.00 – ersättning
18.00 – gröt
19.00 – välling
03.00 – ersättning

Nu har vi dock övergått till gröt vid 07.30-målet det är för att tjejerna i princip vägrar ersättning nu! Eftersom dom äter en gång på natten är dom inte hungriga på morgonen och det går endast att få i dom ca 40ml ersättning var.. Därför har jag nu bytt ut det målet mot gröt istället så vi äter tillsammans vid köksbordet, och då slukar dom en halv portion var!

Dock har dom börjat likadant vid lunchmålet 11.30 och gör jag 180ml var åt dom så äter dom MAX 100ml var, men oftast bara ca 50 var.. Så för att dryga ut målet har dom fått mat, alltså riktig mat och då slukar dom det!

Samma är det vid 15.00 målet.. Tiden är ändrad för 18.00-målet och dom äter nu gröt vid 17.20 istället, slinker ner en halv portion var utan problem! Och klockan 19 är det dags för nattvällingen vilket blir ca 240ml var, som också slukas! Nattmålet klockan 03.00 får dom ersättning och äter oftast upp allt.

Det braiga är att oavsett om dom äter ersättning eller ej så gör jag både gröten och vällingen själv med Neocaten som bas, och även när det görs puréer. Men jag tycker det känns lite tidigt att vid 6 månader knappt äta någon ersättning alls..

Hur äter era små? I ungefär samma ålder?

 

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *