4-6 månader,  Blandat,  Familjen,  Flickorna,  Mammarollen,  S&S,  Vardag

Slut som människa

Jag låter rubriken tala för sig själv?? Eller ja, en förklaring kanske funkar det med! Innan jag fick barn sov jag hela nätter (som dom flesta andra), somnade runt 23-00 och vaknade vid 8, av mig själv då. När flickorna var ett par månader började dom sova hela nätter vilket resulterade i en utvilad och pigg mamma, men nu när dom inte längre sover hela nätter tär det enormt.

Ett tag vaknade dom klockan 3 för mat och sedan vid 7 och då somnade dom om till 8 när vi morgonmös i min säng. Nu har det varierat ett tag vad gäller nattsömn och dom har ibland vaknat 1, 5 och 7, ibland 2 och 6, och någon gång klockan 3 och 7. När dom tidigare vaknade varje natt klockan 3 var det en sak, men ni när det varierar så kraftigt börjar kroppen bli extremt trött.

Man säger ju att man ska vila när bebisarna vilar, men det är ju fullkomligt omöjligt. Det har jag lyckats få till cirka 5 gånger på 6 månader! Som ensamstående har jag massor att göra när flickorna sover middag eller somnat på kvällen. Det ska tvättas, diskas, koka flaskor, springa ut med hundar, ta hand om smådjur, plocka, plugga, hängas tvätt, svabba, dammsuga 700 gånger och så vidare, så var skulle tiden för vila finnas? Och jo, man ska hinna äta också. Men bristen på sömn och stress i vardagen gör att man ofta glömmer att äta vilket inte heller är bra.

Jag klagar aldrig på min vardag, jag älskar min vardag! MEN, jag behöver sova.. Jag vet att det kunde vart såå mycket värre och att många säkert skulle byta sina dåliga nätter mot detta, men för mig är det jobbigt eftersom jag är själv.

Jag vill vara den bästa mamman för mina barn och orka leka och sjunga hela tiden som innan, när dom sov hela nätter! Inte känna mig så här trött.. Inatt hoppas jag bara på en bra natt där dom vaknar klockan 3, så jag får någon slags sammanhängande sömn.

Och missförstå inte inlägget, jag älskar mina barn mest över allt på denna jord och skulle göra precis allt för dom, men även jag behöver sova lite grann! Åtminstone en natt!

Idag somnade dom som vanligt vid 19 och jag ligger nu däckad i sängen. John Blund ropar på mig i vanlig ordning denna tiden på dygnet så snart ska jag sova jag med! Håll tummarna på en någorlunda bra natt så man är pigg imorgon?

Älskade små gladfisar, vad vore jag utan er?!❤

4 kommentarer

 • Natasja

  Min son på 3 år vaknar fortfarande om nätterna. Nu har vi fått en till som sover dåligt. Hon sover från ca 20-21 till 00 och sedan till 03. Från 03-05 ligger hon och gnäller för magen och 05 kliver jag upp med henne. 06 somnar hon om och sover 3 timmar. Typiskt nog så vaknar sonen oftast vid 2 och 4 för att sedan göra morgon 06.
  Ingen tröst för dig men jag hoppas ni snart är till aka i erat vanliga mönster 🙂 kanske är dina flickor i en ny utvecklingsfas?

  • twinmom

   Åh, hur delar ni upp det? Om ni är två vill säga! Jag tycker så mycket blir lidande om man får för lite sömn, och jag vet att våra nätter inte är någonting jämfört med hur många andra har det – ni till exempel! Antagligen är tjejerna i en utvecklingsfas som du säger men den får gärna vara slut snart? Hoppas nätterna blir bättre för er snart!?

   • Natasja

    Det ger nog med sig, för oss båda 🙂 jag brukar passa på att ta en Powernap på dagarna när tillfälle ges.
    Jag tar de flesta nätter själv och har därmed förtur på vila under dagarna, och det tar jag gladeligen. 🙂

 • Cecilia Dahlstrom

  Klart man får önska!
  Lillgrodan sover bäst 23-03, äter och somnar om, vaknar 05, äter och somnar om, vaknar kl 7. Ibland kan vi lägga honom kl 21-22.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *