0-3 månader,  Blandat,  Flickorna,  Graviditeten,  Mammarollen,  S&S,  Vardag

Efter förlossningen

Tänkte jag skulle berätta vad som hände efter att flickorna föddes, om någon tycker det är kul att läsa!?????

Eftersom jag visste att flickorna skulle födas prematurt hade jag ställt in mig på att dom eventuell kommer behöva vård direkt efter födseln, tex hjälp med andningen eller eller liknande, och därmed inte få upp dom på bröstet. Men när dom kom mådde dom så bra och var så starka att dom fick vara kvar? Ren lycka kan jag säga!❤️

När flickorna fötts och jag har dom på bröstet ett tag och bara myst, fick mamma ta Sofia medan jag försökte amma Saga, och direkt när jag la henne vid bröstet greppade hon tag och sög! Vi var helt fascinerade allihop, det är ju ändå prematurer födda vecka 35+3, den vecka då dom växer och därför är lite slöa. Men inte mina tjejer!
Efter en stund fick tjejerna lägga sig i en sån plastsäng med värme i, och jag och mamma fick serverat finfrukost/förlossningsfika! Vid det här laget var jag väldigt medtagen på grund av blodförlusten så jag låg blek på sängen och åt!

Efter fikat kom barnmorskor in i rummet och ville klämma på magen för att känna så livmodern började dra ihop sig, vilket den gjorde. Men eftersom jag inte klarade av att kissa själv var dom tvungna att sätta en kateter. Just när den skulle sättas kom personalen från neo för att hämta flickorna. Dom väntade tills vi var klara och då rullade mina tjejer och mamma ner till 69an. Jag var tvungen att vara kvar för observation och just här har jag ingen koll på hur tiden var, men jag lyckades iallafall somna när dom åkt ner till neo. Det behövde jag!
Tillslut, iallafall fyra timmar senare fick jag åka ner till flickorna!

Först togs en tur till tavlan där man sätter nålarna på vad för kön man fick, men eftersom jag var för svag för att stå och inte nådde från rullstolen satte barnmorskan nålarna åt mig. Är lite ledsen över det fortfarande men tyvärr kunde jag ju inte själv!??

Jag rullades ner till neo i rullstol och så fort jag kom in i rummet och såg mamma liggandes med Saga, och Sofia i deras säng så brast det för mig! Jag började gråta av ren lycka? Sagas blodsocker var väldigt lågt och var därför tvungen att ligga hud mot hud så hon och mamma låg och mös när jag kom! Sofia låg och sov själv i deras säng och mådde toppen. Dom hade som elektroder på fötterna för att mäta hjärtslag bland annat, vilket bara behövdes första dygnet!

Jag fick ta en dusch mot eftermiddagen vilket var såå skönt! Samtidigt tog en barnmorska bort katetern vilket var mindre skönt, men äntligen kunde jag gå på toa själv! Haha lycka är??
Hände egentligen inte så mycket mer under kvällen förutom att jag ammade och bara mös med mina tjejer, helt i vår egna lilla bubbla?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *