0-3 månader,  Blandat,  Flickorna,  Graviditeten,  Mammarollen,  S&S,  Vardag

Förlossningsberättelse del 2

Klockan 00.00 (22/9-16) hade jag öppnat mig 7cm och tack vare ryggmärgsbedövningen kunde jag sova några minuter åt gången. Jag var helt slut efter den tid som gått så var skönt att vila upp krafterna innan det var dags.

Klockan tickade på och ju längre tiden gick, desto starkare blev trycket neråt. Jag kunde bokstavligen känna hur hon trängde sig ner i kanalen! Märklig känsla måste jag säga!
Klockan närmade sig 04 och värkarna kändes inte, men trycket blev allt starkare och jag förstod att något snart skulle hända. Helt plötsligt var klockan strax innan 06.00 och jag var tvungen att få in barnmorskan då jag kände att trycket blev för mycket! Hade blivit tillsagd att jag skulle känna trycket och känslan av att jag behövde bajsa, vilket jag kände, men den barnmorska som kom in just då sa att hon trodde det skulle dröja ett tag till för det var inte dags förrän jag behövde krysta var svaret jag fick.
Hon gick ut och strax därefter ringde vi igen. Hade exakt dom symptomen jag skulle ha men var osäker på när jag behövde krysta eftersom ryggmärgsbedövningen gjorde sitt jobb som den skulle! Denna gång kom den barnmorska som ansvarade för mig, hon kollade och konstaterade att jag var öppen 10cm och det var dags att krysta!

Helt plötsligt fylldes rummet och det var dags. Jag hade en barnmorska som förlöste mig, en som stöttade mig och gav mig lustgas vid behov, en läkare och andra personer som jag inte vet vad dom hade för roll samt mamma som stöttade mig.

Började krysta och kände hur Sofia hela tiden kom närmare utgången vid varje krystvärk. Efter varje krystvärk fick jag lustgas vilket hjälpte mig massor! Barnmorskan sa att hon kunde se huvudet och att hon kunde se ljust hår, men sa snabbt att hon hade fel, det var ju mörkt! Smärtan och den svidande känslan var outhärdlig men helt plötsligt var hon ute, klockan 06.57! Hon skrek! Sofia var född, min älskade dotter! Direkt när hon var ute var läkaren på med ultraljudet för att kolla så Saga inte ändrat läge, och under tiden höll en barnmorska fast henne utanpå magen för att hon inte skulle kunna ändra läge!

Under tiden låg Sofia kvar med navelsträngen för att få i sig så mycket som möjligt, och när det var dags klippte mamma navelsträngen och sen fick jag upp henne på bröstet en stund innan mamma fick sätta sig med henne i en filt medan det var dags att föda Saga!
Efter klartecken från läkaren gällande att hon fortfarande låg rätt tog barnmorskan hål på hinnan till Saga och jag kunde börja krysta. En krystvärk och helt plötsligt låg hon med huvudet precis i öppningen men eftersom jag inte hade någon krystvärk fick jag inte krysta. När jag sen fick en krystvärk till och jag kunde krysta så var hon ute på första! Klockan var då 07.12 och hon skrek även hon! Nu fick jag upp Sofia på bröstet samtidigt som Saga fick ligga och suga åt sig så mycket som möjligt även hon innan mamma fick klippa navelsträngen.

Både jag och mamma grät, sån enorm lycka! Jag hade mitt ena barn på bröstet och strax därefter fick jag upp Saga också! Lyckan var total❤️❤️
I all lycka började en barnmorska trycka och massera magen på mig för att få ut moderkakan. Det tog en stund och jag kunde tillslut krysta ut den med mina tjejer på mitt bröst! Sen fortsattes det klämmas och masseras för att få ut koagulerat blod och resterande blod men jag var så inne i att jag hade blivit mamma till dom finaste tjejerna jag någonsin skådat, så jag kände inte vad dom gjorde!
Sen skulle barnmorskan kolla underlivet på mig vilket sved enormt, men hon konstaterade snabbt att jag inte spruckit något och därmed inte behövde sys! Så skönt!!
“Efter förlossningen” kommer upp snart!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *