4-6 månader,  Blandat,  Flickorna,  Mat & Bak,  S&S,  Vardag

Blanda egen mat

Det finns ju mängder med ersättningar, vällingar och gråter till småbarn, men till våra barn som är mjölkprotein- och eventuellt soja-allergiker (som flickorna är) så är det inte lika enkelt. Är man mp-allergiker funkar exempelvis Sempers och EnaGo’s mjölkfria produkter. EnaGo’s är även sojafri.

Tjejerna klarar bara av Neocate som är baserad på majs, så därför gör jag både gröt och välling själv, baserat på Neocaten! Har blivit ombedd flertalet gånger att ge tips och recept så här kommer ett inlägg om just det?

 

Välling

2 dl vatten

2tsk vetemjöl eller 1msk mannagryn

6 skopor Neocate

Koka upp vatten med vetemjöl eller mannagryn. Låt koka några minuter innan du ställer det åt sidan så det får svalna. Blanda i Neocate och låt svalna tills det är ätbart!

 

Gröt

2dl vatten

2msk mannagryn

6 skopor Neocate

Koka upp vatten och mannagryn ett par minuter. Ju längre du kokar, ju fastare blir det! När du kokat upp det till den konsistens du vill ha, blandar du ner Neocate. Låt svalna tills det är ätbart!

 

Jag mixar alltid frukt och har i iskubformer i frysen, perfekt att ta fram en kub till gröten! Jag brukar blanda så dom får olika varje gång?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *