Blandat,  Bloggen,  Familjen,  Flickorna,  Graviditeten,  Mammarollen,  S&S,  Vardag

Frågestunden – Svar

Nu är det dags för svaren på frågestunden! Jag tar även med frågorna från förra bloggen också!

* Vad var det bästa med att vänta tvillingar? Det bästa var helt klart att se dom på varje TUL varannan vecka och att dels se dom växa och dels se deras band redan i magen! Dom låg alltid så tätt intill varann! Sen älskade jag att känna alla sparkar, jag visste ju hur dom låg så det var spännande att känna när dom sparkade på varann!

* Vad är det bästa med att ha tvillingar? Bandet mellan tjejerna utan tvekan! Det är så underbart att se vilken kärlek som finns mellan dom. Dom håller alltid handen eller armkrok, dom sover alltid bäst bredvid varandra, dom tittar på varann och ler, ja allt egentligen! Man blir alldeles varm inombords! Sen är det verkligen som man säger, tvillingar är dubbel glädje! Jag har fortfarande svårt att förstår att jag har tvillingar, att dom är mina! 

* Hur var du som person innan du blev förälder? Oj, jag var nog ungefär som jag är idag, med skillnad på att jag är mer självsäker idag. Jag hade min festperiod när jag var tonåring, upp till 19 kanske, och efter det uppskattade jag mer att vara hemma med familjen, eller efter jag flyttade hemifrån att ha myskvällar med syskonen, bara vara med djuren och helt enkelt ta vara på tiden. Det är klart det är roligt att gå ut någon gång emellanåt eller bara ta ett glas vin, men som sagt, jag tycker det är betydligt bättre med en mysig hemmakväll! Och speciellt nu när tjejerna är här!

Hur kan du alltid vara så positiv? Det är nog bara min inställning. Jag tror att om man är positiv och tänker att allt löser sig, så blir allt mycket lättare. Det kanske verkar som att allt är en dans på rosor 24 timmar om dygnet, men det stämmer ju så klart inte, men har vi en jobbig natt till exempel så blir det ju inte bättre av att jag går runt och tänker att jag är såå trött och “aldrig får sova”. Eller om jag inte klarar en kurs i plugget så kan jag ju inte tänka att nu är det kört, utan då tänker jag att då ansöker jag igen och då ska jag klara det!

* Blir du någonsin arg eller frustrerad när något är jobbigt? Ja givetvis, och det är ju inget annat än mänskligt! Däremot försöker jag alltid hantera det på bästa sätt, exempelvis vill jag inte att tjejerna märker av det och då går jag hellre iväg en stund för att bli på bättre humör för dom ska absolut inte känna av eller höra något sådant!

* Hur får du allt att gå ihop pengamässigt? Den frågan får jag ofta! Jag har precis som alla andra föräldrar, föräldrapenning och barnbidrag. Jag tror allt handlar om ett bra upplägg. Jag gör alltid budget så jag vet vad jag har att röra mig med, tjejernas behov går alltid före mina egna så just nu blir det exempelvis inget shoppande för mig, men det gör mig inget alls! Sen har jag även föräldrar som älskar att handla mat åt mig vilket så klart alltid uppskattas! Men som sagt, en bra budget så klarar man sig mer än bra!

Har din mamma och pappa vart tillsammans sedan du var liten? Ja det har dom, däremot är pappa inte min pappa från början så att säga, men han är min pappa och flickornas morfar!

Vad är det för djur du har i ditt djurrum? Jag har degus och gerbiler i djurrummet för tillfället men kommer även ta hit chinchillorna som för tillfället bor hos föräldrarna då jag inte hade plats i förra lägenheten! Jag har uppfödning av både degus, gerbiler, chinchillor, hästar och snart roborovskis och hundar. Smådjursuppfödningen går under Kristallens Smådjursuppfödning & Omplacering och jag har inte kommit på något passande till stuteriet och kenneln ännu.

Har du stor släkt och familj? Vi har ganska liten släkt vilket både kan ses som skönt och tråkigt! På ett sätt är det ändå skönt då man får en bättre sammanhållning. Dom vi umgås mest med är mormor, morfar, ena mostern med sambo, farmor, farfar, mammas kusin med familj och mammas moster med familj. Sen har jag även en moster som är bosatt i Holland med sin man men vi ses ju inte så ofta eftersom det är ganska svårt att åka dit för en fika bara så där 😉 Men samtidigt kan det vara tråkigt att vi har så liten släkt då jag minns hur mysigt det var med exets släkt som var enorm!

Hur ser din framtida man ut? Den vill jag gärna också veta så jag vet vem jag ska leta efter 😉 Nej men skämt å sido, utseendemässigt kan jag inte svara bättre än att han ska falla mig i smaken utseendemässigt även om utseendet inte är det absolut viktigaste. Han ska vara rolig, snäll, gärna liiite romantisk men inte för mycket, jag gillar en riktig karl som ibland kan charma lite extra;) Det viktigaste är dock att han är bra med tjejerna! Dom går först i alla lägen!

Vad hoppas du tjejerna jobbar med när dom är vuxna? Jag hoppas inte på något mer än att dom ska göra det dom tycker är kul, oavsett om det innebär att bli DJ eller veterinär.

Hur vill du att relationen ska vara med tjejerna när dom växer upp? Jag vill ha samma relation med flickorna som jag och mina syskon har med vår mamma! Hon är ens bästa vän som man kan skoja med och berätta allt för, en som alltid finns där och stöttar en hur jobbigt det än är men som ändå sätter gränser och uppfostrar till att bli bra människor!

Vilken är den vanligaste frågan du får från okända människor? Vanligast frågan är helt klart “är det tvillingar?”, vilket jag tycker är ganska uppenbart men tydligen inte för alla haha! Sen är följdfrågan alltid “är det inte jättejobbigt?” eller mer som påstående “det måste vara jättejobbigt”!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *