4-6 månader,  Flickorna,  Mammarollen,  S&S

Dessa faser

Godmorgon! Sovit gott? Själv är jag halvdöd. Det här med faser.. Man har egentligen aldrig riktigt märkt av de olika faserna alla pratar om när det gäller tjejerna. Dom har alltid vart nöjda och glada och sovit bra. Men nu, ouff.. Flickorna är nu inne i 5-månadersfasen vilket innebär att jag har två mammiga tjejer som i princip bara ska sitta på mig (speciellt Saga), dom sover kasst och oroligt och vaknar varje natt för både mat och napp. Detta innebär att jag känner mig som en blandning av mumie och zombie! Vilken kombo!?

Igår gaaaaallskrek dom till maten var klar då det uppenbarligen tog way to long time! När det väl var klart låg dom och åt, spottade ut flaskan, åt, spottade ut flaskan and so on innan dom tillslut åt tills dom somnade. Dom somnar alltid med sista flaskan. Hur som så kollar jag alltid till dom emellanåt när dom somnat, och alltid innan jag somnar. Som jag skrev förut har Saga blivit ett magbarn sedan hon började vända sig själv. Så efter dom mattats och somnat får jag alltid vända henne till rygg ca 50 gånger innan jag ska sova. Som ni förstår hjälper det ju inte då hon vänder sig tillbaka direkt?

Igår när dom somnat kollade jag till dom strax därpå varpå Saga hade lagt sig på mage och kravlat sig runt sin sovande syster för att lägga sig på andra sidan om henne med huvudet där fötterna ska vara! Ja ni hör ju.. Innan denna fas började behövde man bara vända på henne så sov hon gott, men hon kommer alltså inte till ro längre utan nästan halvsover genom natten. Så efter att ha vänt tillbaka henne den gången fick jag göra samma sak kanske 5 gånger innan jag somnade. Sista gången hade hon gjort som jag beskrev tidigare.. Hur som helst somnade jag vid 23.30 och vaknade av att saga bökade klockan 02, försökte ge napp, men icke. Till slut var det bara göra mat och efter somnade hon om. Sen vaknade hon vid 05 och skulle ha napp men kunde inte somna om utan låg och bökade, somnade till slut och vaknade klockan 06. Här handlar det inte om att hon är pigg och vill gå upp utan hon får inte ro att sova så klockan 6 fick hon mysa med mig vilket hon normalt älskar men inte nu! Återigen låg hon och bökade och tillslut fick hon ligga i gymmet ett tag. Då var hon nöjd en stund innan hon hon började igen, supertrött. Då lyckades hon somna till 07.30 så då var det bara gå upp! Fia vaknade samtidigt 07.30!

Såå, från att ha fått sova hela nätter i ett par månader får jag inte sova alls och det innebär en trött mamma.. Jag skulle liksom kunna sova till 15 idag?

Men nog om dessa faser! Fint väder ute, kallt dock men så länge solen är framme är jag nöjd! Idag har vi öppet hus och jag tror hela familjen kommer på besök? Och idag får vi äntligen tvättmaskinen inkopplad!!??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *