4-6 månader,  Flickorna,  Mat & Bak,  S&S första

Matlagning för små

Jag bara älskar att få lagat mat åt tjejerna! Det är så roligt! Bara att se deras reaktioner är oslagbart, speciellt när det är något dom verkligen gillar!

Gröt får dom dagligen. Eftersom Neocate även finns i Spoon (gröt) men tyvärr inte är fullfärdig som mat så gör jag gröt själv. Detta med deras vanliga Neocate! Det tycker dom är mumma?

Men nu får dom ju även smaka annat, vilket är roligt! Idag blir det exempelvis potatis- och morotspuré med lite lite mango efter!? Jag mixade banan och mango och jisses vilken favorit! Även att snutta på gurka är en favorit! Jag ska köpa hem lite annat roligt dom ska få testa, som bland annat sötpotatis och palsternacka.

Något jag är noga med när det gäller tjejernas mat är att råvarorna är ekologiska. Jag kommer även göra all mat själv! Ser så mycket fram emot när dom börjar äta lite mer?

Här är ett av sätten vi förvarar maten på. Iskubform i frysen, men en mjuk underdel så det är lätt att trycka upp dom! 

4 kommentarer

 • Maria A

  Palsternacks- och potatispuré är också mumma. Det var det första min dotter gillade. Äter jag gärna själv. En liten smörklick förhöjer smaken!

  • twinmom

   Formarna är från Ullared och jag ångrar att jag inte köpte fler! Ska köpa på mig nästa gång?
   Gröten brukar jag göra en halv sats åt flickorna nu, då äter dom hälften var.
   Koka upp 1 dl vatten tillsammans med 1 msk mannagryn, ju längre du kokar, ju fastare blir det. När du är någorlunda nöjd med konsistensen blandar du i tre skopor Neocate! Sen är det bara äta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *