7-8 år,  Flickorna,  Framsteg/utveckling,  Skola

Läxor i första klass

Något jag faktiskt såg fram emot, och tjejerna likaså, var läxor. I förskoleklass hade dom mindre läxor men dom gillade det och såg fram emot detta i första klass med. Det har gått bra, men vart rätt motigt då framförallt Saga inte alls tyckt det vart kul nu. Vi har som rutin att läxan ska göras direkt när vi kommer hem från skola/träning och att man får leka, kolla tv etc efter det är klart. Saga har som sagt inte alls tyckt det vart roligt med läxorna nu då det är hela tiden, och ärligt talat tycker jag det är galet mycket för att vara första klass.

Två dagar i veckan är det matteläxa, 5 dagar i veckan är det läsläxa där tjejerna själva ska läsa, och just nu är det läsutmaning där dom varje dag ska samla minutrar där dom även där läser själva men ur valfri bok.

Vanliga läsläxan är det några meningar per sida, vilket Saga uttryckt vart såå tråkigt och därför protesterna varje dag. Nu i och med läsutmaningen och att hon fick välja bok själv har hon provat några av de vi har hemma och igår valde hon Sigge-bok med mycket text och små bokstäver. NU tycker hon det är roligt! Igår läste hon sammanlagt över 1 1/2 timme i sin bok, och Sofia bytte även hon ut sin till Musse och Helium och läste också lika länge! Så himla duktiga! Igår hade Fia även matteläxa, 3 sidor och 2 sidor i läsläxans bok då hon var sjuk i fredags.

Jag är så imponerad❤️

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *